UN POLICIA LESIONAT

Cinc seguidors russos, detinguts a Sant Sebastià

Els seguidors del Zenit van provocar baralles i incidents als voltants de l'estadi d'Anoeta

GRAF5760. SAN SEBASTIÁN, 07/12/2017.- Un aficionado del Zenit San Petersurgo se encara con miembros de la Ertzaintza, durante el partido de la Liga Europa ante la Real Sociedad, que se disputa esta noche en el estadio de Anoeta, en San Sebastián. EFE/Javier Etxezarreta / Javier Etxezarreta (EFE)

GRAF5760. SAN SEBASTIÁN, 07/12/2017.- Un aficionado del Zenit San Petersurgo se encara con miembros de la Ertzaintza, durante el partido de la Liga Europa ante la Real Sociedad, que se disputa esta noche en el estadio de Anoeta, en San Sebastián. EFE/Javier Etxezarreta
Soccer Football - Europa League - Real Sociedad vs Zenit Saint Petersburg - Anoeta Stadium, San Sebastian, Spain - December 7, 2017   Zenit St. Petersburg fans celebrate after the match               REUTERS/Vincent West     TPX IMAGES OF THE DAY
Soccer Football - Europa League - Real Sociedad vs Zenit Saint Petersburg - Anoeta Stadium, San Sebastian, Spain - December 7, 2017   Zenit St. Petersburg fans celebrate after the match               REUTERS/Vincent West
GRAF5669. SAN SEBASTIÁN, 07/12/2017.- Aficionados del Zenit de San Petersburgo, momentos antes del encuentro de la Liga Europa ante la Real Sociedad, en el estadio de Anoeta de San Sebastián. EFE/Javier Etxezarreta

/

1
Es llegeix en minuts

Els cinc homes detinguts en els incidents registrats dijous als voltants de l'estadi d'Anoeta de Sant Sebastià, poc abans del partit de la Lliga Europa entre la Reial Societat i el Zenit de Sant Petersburg (triomf rus per 1-3), són seguidors russos, ha confirmat aquest divendres el departament basc de Seguretat. Segons ha precisat aquesta font, els cinc arrestats, a qui se'ls imputa un delicte de desordres públics i un altre de desobediència a l'autoritat, estan en dependències policials i encara no han sigut posats a disposició judicial.

Els altercats van començar cap a les 18.30 hores, quan l'Ertzaintza va començar a rebre avisos de diversos veïns del barri d'Amara, on hi ha l'estadi donostiarra, que alertaven que una vintena d'aficionats russos havien començat a barallar-se entre ells a l'avinguda de Sancho el Sabio i haurien llançat algunes bengales.

Més baralles

Posteriorment, cap a les 20.15 hores, tres quarts d'hora abans del partit de la Lliga Europa en què la Reial i el Zenit es disputaven el liderat del seu grup, es va produir una nova baralla entre els carrers Isabel II i Carlos I del mateix barri, aquesta vegada entre seguidors de la Reial Societat i del Zenit, que es va saldar amb els cinc detinguts ja esmentats.

Quatre d'aquestes cinc persones van resultar ferides i van necessitar assistència mèdica, per la qual cosa una va haver ser traslladada a l'Hospital Universitari Donostia, mentre que tres van ser ateses al Cuarto de Socorro de la capital guipuscoana. En els incidents també va patir lesions de caràcter lleu un agent de l'Ertzaintza, que presentava diverses contusions i que va ser traslladat a una mútua.

Notícies relacionades

Més tard, els incidents es van tornar a reproduir ja dins de l'estadi d'Anoeta, amb el llançament de diverses bengales per part de seguidors del Zenit quan faltaven pocs minuts per al final del partit.

L'Ertzaintza va mantenir durant la tarda de dijous un important dispositiu de seguretat als voltants de l'estadi i durant tot el dia al centre de Sant Sebastià, després que la UEFA declarés el partit entre la Reial Societat i el Zenit com de risc especial.