14a JORNADA DE LLIGA

Espanyol i Eibar disputen el duel de les 'meravelloses minories'

L'equip blanc-i-blau aspira a Ipurua a guanyar per fi fora de casa i completar la setmana perfecta

zentauroepp41165256 entreno rcd espanyol  foto  javi ferr ndiz171202171152

zentauroepp41165256 entreno rcd espanyol foto javi ferr ndiz171202171152 / Foto Javi Ferr ndiz

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

L’Espanyol aspirava en la seva última sortida a sumar el seu primer triomf com a visitant en aquesta Lliga al camp de l’Alabès, però el cuer es va trobar amb un gol als 45 segons i va frustrar el desig blanc-i-blau. Avui el conjunt de Quique Sánchez Flores ho torna a intentar, també en territori basc, davant un Eibar que després d’un mal inici de curs sembla haver trobat el ritme de creuer amb dos triomfs consecutius. Però després de tombar dilluns el Getafe i eliminar dijous el Tenerife de la Copa, l’Espanyol vol completar la setmana perfecta a Ipurua.

El community manager de l’Eibar va estar fi al representar el seu club com l’aldea gala d’Astèrix i, recreant la icònica primera pàgina dels còmics, envoltar-la dels campaments d’Anoetum, San Mamesum i Mendizorrotzum, els estadis dels equips de les tres capitals basques. «Us sentireu com a casa. A Bascònia de ser meravellosa minoria [l’eslògan de l’Espanyol] n’entenem força», va fer broma el club armer a Twitter.

Sobre el camp no hi haurà lloc per a les bromes. L’Espanyol vol obrir bretxa sobre el descens i l’Eibar, que va estar algunes jornades per sota de la línia vermella, fa números i veu que pot superar els blanc-i-blaus a la taula. «A Ipurua els partits no són bonics, l’Eibar no deixa jugar bé, així que serà un partit de detalls, segones jugades i anar guanyant terreny a poc a poc. Sabem quina mena de partit ens trobarem», va analitzar ahir Quique.

Torna Baptistao

Notícies relacionades

Baptistao és la principal novetat de la llista periquita, recuperat en dues setmanes de la lesió de quàdriceps que es va fer contra el València, encara que tot apunta que Sergio García tornarà a acompanyar Gerard Moreno en l’atac. En aquesta línia té un contratemps José Luis Mendilibar, ja que no podrà disposar de Charles, expulsat contra l’Alabès i que havia marcat quatre gols en les quatre últimes jornades. Tampoc és a la llista Orellana, cedit aquest divendres pel València. 

Quique va confirmar ahir que Marc Roca no se n’anirà de l’Espanyol perquè confia que recuperi el nivell de la temporada passada abans de la lesió. Sobre la rumorejada cessió al Màlaga de Sergio Sánchez, que no està disposant de minuts, va assegurar que «és molt lliure de fer el que cregui», però també va advertir que la normativa FIFA impedeix al defensa, cedit pel Rubin Kazan, jugar en un tercer equip aquesta temporada.