EL DRAMA PERIQUITO DELS DILLUNS

'Black Monday' a Cornellà

L'estadi de l'Espanyol va registrar davant el Getafe la pitjor entrada de la seva història en la Lliga

juvenil

juvenil

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El drama dels dilluns continua a l’Espanyol. No tant pels resultats, ja que l’equip periquito ha guanyat els tres partits a casa disputats el primer dia de la setmana, sinó per les nefastes xifres d’assistència. L’últim duel davant el Getafe va ser el cop de gràcia. Cornellà va registrar la pitjor entrada de tota la seva història a la Lliga: només 11.756 valents van veure el triomf aconseguit amb el valuós gol de Gerard Moreno. 

L’anterior rècord negatiu de l’estadi, inaugurat el 2009, va tenir lloc davant el Màlaga la temporada 2014-15 (12.461 espectadors). El pitjor registre global es va produir  a la Copa del Rei davant l’Alabès el desembre del 2014, quan només hi van assistir 5.118 persones. Era una nit complicada, amb fred i davant un rival sense atractiu, més o menys com demà, quan hi haurà una altra dura prova per a la fidelitat dels periquitos en el xoc de tornada de la  Copa davant el Tenerife (19.30 hores).

La pròxima cita de la Lliga a casa serà, és clar, un altre dilluns: l’11 de desembre contra el Girona. Sembla una broma de mal gust que el club espera corregir a partir de la segona volta. La Lliga de Futbol Professional s’ha compromès amb l’entitat blanc-i-blava a ser més equitativa en la distribució d’horaris. 

«Un 10 a l’afició»

L’Espanyol és el club més perjudicat de la Lliga juntament amb el Betis. Sis dels nou primers duels com a local s’han fixat en dilluns o en divendres, una dada demolidora que ha acabat amb la paciència del públic. Els crits contra Javier Tebas són habituals i el sector de la Juvenil va exhibir en l’últim partit dues pancartes eloqüents (Black Monday i Grada al 30%), un bon resum del que està passant a Cornellà, que només cobreix el 44% del seu aforament a la Lliga. El Celta, amb un 43%, és l’únic club que té pitjors xifres d’assistència. A continuació venen Las Palmas i el Deportivo, tots dos amb un 61%, la Reial Societat (64%) i el Getafe (67%). 

En l’anterior jornada, en un diumenge a la tarda davant el València, es va produir la millor entrada del curs (25.529 espectadors). En els cinc anteriors partits a casa no es va arribar mai als 20.000: es va començar amb 18.383 persones en la segona jornada davant el Leganés i després van arribar el Celta (15.026), el Depor (19.585), el Llevant (19.365) i el Betis (17.856).

Notícies relacionades

El vestidor és conscient del problema i ja ha demanat també solucions. «No crec que l’assistència sigui una qüestió del joc de l’equip, sinó dels dies i horaris que ens estan tocant. No sé qui fa els calendaris, però volem jugar en horaris més còmodes i vistosos, amb la grada plena», afirma el central Mario Hermoso. 

«No ens agraden els dilluns, el que ens agrada és veure el camp ple de periquitos i que puguin venir més nens», diu el golejador Gerard Moreno. «A l’afició se li ha de posar un 10. Venir aquí dilluns i amb aquest temps té molt de mèrit», acaba dient Sánchez Flores.