Preparació del Mundial 2018

L'Argentina guanya Rússia amb un Messi inspirat a ràfegues

El millor jugador del món confia que la selecció tindrà temps per arribar en condicions al torneig

zentauroepp40901919 soccer football   international friendly   russia vs argenti171111174240

zentauroepp40901919 soccer football international friendly russia vs argenti171111174240 / SERGEI KARPUKHIN

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

«Sempre és bo guanyar», va sentenciar ahir Leo Messi després de la ajustada victòria argentina contra Rússia a la freda Moscou (0-1). El conjunt que dirigeix Jorge Sampaoli va vèncer per la mínima diferència amb un gol del Kun Agüero als 85 minuts de partit i després d’una acció combinada que va començar el millor jugador del món. Segurament el 0-1 no reflecteix el que va passar al terreny de joc ja que els argentins sempre van ser superiors al rival, amfitrió del pròxim Mundial. Cada vegada que Messi controlava la pilota, l’Argentina arribava amb més perillositat a la porteria russa. Agüero, en dues oportunitats, Di María i una vegada el mateix Messi van estar a punt de batre l’eficaç porter Akinfeiev.

Amb una temperatura de zero graus, Messi i els seus ja saben com és d’imponent l’estadi Lujniki de Moscou. S’hi disputarà la final del Mundial i el millor de tots vol estar present en aquest partit. Però, reconeix, l’Argentina encara ha de fer un llarg camí per untar els engranatges. Els partits com el d’ahir serveixen «per seguir millorant». Messi va considerar que l’equip havia fet un «gran primer temps» i que ha de seguir per aquest camí. L’estrella blaugrana no es tornarà a veure amb els seus companys fins al març. Per això, cada partit ha de ser «aprofitat al màxim per reforçar el que vol l’entrenador».

Sampaoli allibera Messi per dimarts

Sampaoli va decidir donar descans a Messi per al compromís contra Nigèria de dimarts que ve. L’astre del Barcelona volia estar present en el partit, però el tècnic no vol que s’extenuï de manera innecessària. D’alguna manera, Leo va agrair poder tornar a Barcelona. «L’entrenador ha decidit que reguli (l’esforç). Són molts els partits de Lliga, Copa i Champions, i això és complicat. Hem d’intentar arribar al millor possible (al Mundial) sense deixar de costat el que juguem en els nostres clubs», va reflexionar l’estrella blaugrana.

Notícies relacionades

Sampaoli també va trobar raons per celebrar el triomf a Moscou. «És un altre pas endavant», va dir. Passada la traumàtica eliminatòria sud-americana, en què la selecció albiceleste va aconseguir la classificació in extremis contra l’Equador a Quito, l’entrenador comença a definir amb un altre panorama i menys ansietat el perfil de l’equip que jugarà el Mundial. Contra els russos, va dir haver trobat moments de bon funcionament col·lectiu. «Ens han faltat situacions de gol en relació amb el domini que hem tingut», va ser la nota crítica que va llançar Sampaoli. El seleccionador, no obstant, va trobar «moviments interessants» entre Messi i Agüero en l’atac, i una quota d’audàcia general en altres jugadors. «Encara hi ha temps», va afegir amb optimisme.

Agüero, en estat de gràcia

Agüero, que havia sigut criticat per la premsa argentina cada vegada que vestia la casaca celeste i blanca, va confirmar el seu bon moment de joc, el que ha exhibit les últimes setmanes al Manchester City de Pep Guardiola. Sampoli es va endur la millor de les impressions del Kun, però el que encara no queda clar és qui serà el davanter centre. Messi va tornar a parlar bé  de Gonzalo Higuaín. El davanter del Juventus ha sigut marginat de la selecció. Sampaoli va deixar entreveure que li donarà una nova oportunitat.