L'ADAPTACIÓ DEL DAVANTER GADITÀ

Esperant Nolito

L'exjugador del Barça visita el Camp Nou amb un Sevilla que anhela que recuperi la seva millor versió després d'un difícil aterratge

jmexposito39744130 sevilla s forward nolito  c  kicks the ball during the spani171103143103

jmexposito39744130 sevilla s forward nolito c kicks the ball during the spani171103143103 / CRISTINA QUICLER

3
Es llegeix en minuts
Álvaro Ramírez / Sevilla

Tot va començar amb un gelat en una calorosa tarda sevillana, durant l’estiu. Van dir Nolito, Óscar Arias, director esportiu del Sevilla, i fins i tot José Castro, el seu president, que tot havia sigut una trobada fortuïta, que l’exjugador del Barça va sortir a comprar gelats i es va trobar amb la plana major sevillista en un conegut centre comercial a prop del Ramón Sánchez Pizjuán. La lògica feia pensar que aquell gelat no era circumstancial, i la seva arribada a Nervión, ja no a comprar gelats, sinó a jugar, ho va acabar confirmant.

L’arribada de Nolito, en ple estiu, sense Monchi, va ser, com el gelat, molt refrescant per al Sevilla. Una alenada fresca d’il·lusió per a una planificació que sense el mag de San Fernando, ja al Roma, despertava molts dubtes. En segueix despertant. Però Nolito era un valor segur. Tots els sevillistes tenien al cap el seu rendiment al Celta, la seva progressió des que va abandonar el Barça per anar-se’n al Benfica i després recalar a Vigo passant per Granada.

Oblidat al City

El cert és que, avui dia, just abans de tornar a trepitjar el Camp Nou, encara no s’ha vist per Nervión el Nolito del Celta. Tampoc el Nolito del Granada o el Benfica. Pràcticament no s’ha vist ni un Nolito correcte. Tampoc ens hem d’alarmar, hi ha motius que expliquen aquesta baixada.

Per començar, una temporada gairebé parat, l’anterior, quan a les ordres de Pep Guardiola va passar a ocupar un paper secundari, gairebé terciari, al Manchester City que havia pagat per ell al voltant de 20 milions d’euros al Celta. Acostuma a passar a Anglaterra: o jugues o caus en el no res. Al Sevilla sabien al fitxar-lo per uns nou milions d’euros que trigaria a agafar la forma, que arribava després d’un any en blanc que podia pesar-li. I per acabar-ho d’adobar, quan va començar a arrencar, quan el seu nou tècnic, Eduardo Berizzo, va començar a donar-li continuïtat, va arribar una inoportuna lesió de dues setmanes que en va frenar la progressió. Més temps d’espera.

Ara, Nolito ha aparegut en dos partits seguits. Berizzo el vol, el necessita, sobretot perquè els dubtes han començat a sobrevolar el projecte, i el tècnic argentí necessita els seus millors homes. Va tenir minuts contra el Leganés a causa de la lesió de Correa i va ser titular contra l’Spartak de Moscou. Aquest vespre contra el Barcelona molt probablement tindrà minuts, ja sigui des del començament o durant el partit, perquè les rotacions de l’entrenador sevillista són imprevisibles.

Un sol gol

Però el mateix Berizzo comenta de portes endins que recuperarà el millor Nolito. Està perdent pes, tot i que encara no està en forma. Encara li falta aquell punt de frescor, però es nota la seva evolució. Ara li falta la confirmació, recuperar el seu estat de forma òptim per començar a ajudar el Sevilla i Berizzo de veritat, amb gols i assistències importants en partits transcendentals. Perquè de moment està passant massa inadvertit.

Notícies relacionades

Ha disputat 12 partits oficials, dos de la prèvia de Lliga de Campions, tres de la fase de grups i set de Lliga. D’aquests 12, ha sigut titular en set ocasions, i només ha marcat un gol, contra l’Eibar.

Berizzo l’està utilitzant a la banda esquerra, la posició on va oferir el seu millor nivell al Celta, encara que el tècnic argentí està fent rotacions de forma assídua en aquesta posició i a les bandes. Per a aquests llocs utilitza el mateix jugador format al Barcelona, Correa, Sarabia i Jesús Navas, fins i tot a l’inici de temporada Walter Montoya. Ara, amb Correa lesionat i Montoya desaparegut, Nolito sembla tenir via lliure per buscar la seva consolidació, per convertir-se en el jugador que Berizzo, el sevillisme i ell mateix esperen.