RELLEU A LA CAPITANIA DEL TENNIS

Sergi Bruguera i Anabel Medina celebren la càlida acollida dels tennistes

Presentats al CSD els nous capitans dels equips de Copa Davis i Copa Federació

undefined40500683 madrid  11 10 2017   los nuevos capitanes de las selecciones171011142200

undefined40500683 madrid 11 10 2017 los nuevos capitanes de las selecciones171011142200 / ZIPI

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

Sergi Bruguera i Anabel Medina van celebrar ahir la gran acollida que ha tingut entre els principals tennistes espanyols el seu nomenament com a capitans de les seleccions de Copa Davis Copa Federació, respectivament. Si no hagués sigut així, no haurien acceptat el repte de tornar els dos equips al primer pla del tennis mundial. Els objectius a curt i a mitjà termini són guanyar la sisena Enciamera en el cas dels homes i tornar al Grup Mundial I i intentar l’assalt al títol l’any 2019 en el de les dones. Els terminis són molt ajustats en els dos casos, ja que han firmat per dos anys, a comptar des del mes de gener vinent, encara que el president de la Federació Espanyola de Tennis (RFET), Miguel Díaz, va apuntar que «després poden ser quatre o sis». El temps, la disponibilitat dels jugadors i els resultats ho certificaran.

«Per a mi era essencial per acceptar que els jugadors hi estiguessin d’acord, que volguessin que fos jo el capità. He parlat pràcticament amb tots, m’han agradat molt les seves paraules d’il·lusió i les ganes de jugar-la i que jo hi sigui. Em dona molta energia», va dir Bruguera en l’acte de presentació dels dos nous capitans, celebrat a la seu del Consell Superior d’Esports (CSD), en presència del secretari d’Estat, José Ramón Lete.

ESTRENA AL FEBRER

Els dos capitans comencen oficialment al gener les seves noves missions. El doble guanyador de Roland Garros (1993 i 1994), de 46 anys, s’estrenarà un mes després en l’eliminatòria contra la Gran Bretanya del Grup Mundial de la Davis, en territori espanyol del 2 al 4 de febrer. Si l’equip guanya, es trobarà després amb Alemanya o Austràlia, també a casa.

El president de la federació, Miguel Díaz, i el secretari d'Estat, J. Ramon Lete, amb els nous capitans / ZIPI (EFE)

 Tot i això, Bruguera ja està centrat absolutament en la seva capitania, ja que va acabar la seva relació com a entrenador amb Richard Gasquet al finalitzar Wimbledon. Anabel Medina, de 35 anys, ha portat la letona Jelena Ostapenko a guanyar Roland Garros i a classificar-se per al Masters en el seu primer any com a entrenadora, càrrec en què continuarà fins que finalitzi la temporada.

«És un orgull ser capità d’Espanya. Per a mi és increïble estar aquí. He jugat molt i he tingut victòries molt bones, però em van faltar dues coses: guanyar el torneig de Barcelona, que ja no podré, i la Copa Davis, que és una de les coses que han quedat al cor. Així que espero fer-ho ara com a capità. És una oportunitat per a mi i per a tots», va assenyalar Bruguera, que va assegurar que ha trobat molt bona disposició en l’actual número u del món, Rafael Nadal: «Des del primer fins a l’últim m’han transmès unes ganes enormes de jugar la Davis. Estan molt motivats. Amb tots els que he parlat he notat una implicació molt important. Si no, no ho hauria acceptat... Veig molt compromís en tots per fer el màxim esforç per poder ser-hi».

Notícies relacionades

Sobre la situació que viu Catalunya, es va limitar a dir que per a ell «és terrible tot el que està passant, de les pitjors coses que he viscut. Només espero i reso perquè tot se solucioni com més aviat millor de la millor manera». I no es va pronunciar sobre si comptarà amb algun jugador que pugui declarar-se independentista.

UNA PINYA

Anabel Medina, per la seva part, confia a poder convèncer Garbiñe Muguruza per liderar l’equip espanyol a la Copa Federació. De moment, està molt satisfeta i «extraordinàriament motivada» per la rebuda que li han dispensat totes les jugadores. «És molt important per afrontar les eliminatòries, que no seran fàcils», va dir la doble guanyadora de Roland Garros en dobles amb Vivi Ruano (2008 i 2009). L’equip espanyol viatjarà a Itàlia en la primera ronda del Grup Mundial II, el 10 i l’11 del mes de febrer vinent. «Espanya té un potencial altíssim. Si fem una pinya podem aspirar al màxim. Espero estar a l’altura», va afegir la nova capitana.