Sergi Bruguera i Anabel Medina, nous capitans d'Espanya

L'excampió de Roland Garros dirigirà l'equip de Copa Davis i la tennista valenciana el de Copa Federació

bruguera-medina

bruguera-medina

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Barcelona

Sergi Bruguera i Anabel Medina seran els pròxims capitans dels equips d’Espanya a la Copa Davis i la Copa Federació d’Espanya les dues pròximes temporades (2018-19). Els dos extennistes substituiran en el càrrec Conchita Martínez, a qui la Federació Espanyola de Tennis va decidir fa un parell de setmanes no renovar el seu contracte com a màxima responsable del tennis masculí (des del 2015) i femení espanyol (des del 2012).

Els dos extennistes van ser escollits per «unanimitat» per la junta de la federació que presideix Miguel Díaz i seran presentats aquest dimecres a la seu del Consell Superior d’Esports a Madrid (CSD). Bruguera ha sigut escollit després que Juan Carlos Ferrero, que també tenia una oferta, la descartés per continuar treballant amb l’alemany Alexander Zverev.

La carta de Bruguera era la prioritària per part dels jugadors consultats, que valoren el bicampió de Roland Garros pel seu coneixement del circuit actual com a entrenador del tennista francès Richard Gasquet, des de fa tres anys. «Ha sigut un jugador destacadíssim en el tennis, així que el més lògic és que ara li toqui a ell», deia Toni Nadal, oncle i entrenador de l’actual número 1 mundial, a aquest diari.

Experiència al circuit

La junta de la federació volia fer un canvi de cicle des de fa un parell d’anys, encara que finalment l’any passat van mantenir Conchita Martínez després que l’excampiona de Wimbledon aconseguís l’ascens al Grup Mundial amb els dos equips. L’aragonesa feia cinc anys que era al capdavant de la Copa Federació i va ser escollida per dirigir la Copa Davis fa un parell d’anys després que fos apartat del seu càrrec l’anterior president de la federació, José Luis Escañuela, que, enfrontat als jugadors, havia nomenat com a capitana l’extennista Gala León, que no va arribar a asseure’s a la cadira.

Notícies relacionades

La seva substituta, Anabel Medina, és en l’actualitat l’entrenadora de la letona Ielena Ostapenko, que sota la seva direcció ha guanyat aquest any Roland Garros i aquesta setmana, a Pequín, ha aconseguit la classificació matemàtica per al Masters femení de Singapur. Medina deixarà d’entrenar-la per fer-se càrrec de l’equip espanyol que debutarà contra Itàlia en la segona divisió de la Copa Federació el 10 i 11 de febrer en pista italiana, després d’haver baixat aquest any.

Bruguera, per la seva banda, debutarà a la banqueta espanyola en l’eliminatòria del Grup Mundial que Espanya jugarà contra la Gran Bretanya del 2 al 4 de febrer, en una seu encara per decidir. El nou capità tindrà l’oportunitat d’escollir per primera vegada cinc jugadors per a l’equip, segons les noves regles de la Copa Davis. 

Temes:

Copa Davis