EL PARTIT D'ALACANT

Espanya es passeja contra Albània i aconsegueix el bitllet a Rússia

'La Roja' doblega Albània i firma el pas al Mundial amb l'empat d'Itàlia

rpaniagua40440536 spain players celebrate at the end of the world cup group g 171006231823

rpaniagua40440536 spain players celebrate at the end of the world cup group g 171006231823 / Alberto Saiz

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

Espanya no va necessitar esperar-se fins a l’última jornada de dilluns per assegurar-se la classificació matemàtica per al Mundial de Rússia, que s’obrirà el 14 de juny del 2018 a l’estadi Lujniki de Moscou. La Roja va doblegar Albània (3-0) i va aprofitar l’empat d’Itàlia davant Macedònia (1-1).

L’azzurra, que ja tenia una diferència de gols insalvable encara que hagués vençut, jugarà la repesca. Espanya, l’única selecció que va aconseguir ahir el bitllet, participarà en l’11è Mundial consecutiu. 

11 classificades 

El Kremlin acollirà l’1 de desembre un sorteig en què ja tenen plaça assegurada 11 seleccions. No hi faltarà la campiona del 2010, que va mostrar a Alacant la seva millor versió, amb les senyes d’identitat que la van portar a la glòria en el cicle victoriós iniciat amb l’Eurocopa del 2008. Poca cosa queda d’aquell conjunt de Luis Aragonés que va arribar al cim a Viena. Sergio Ramos, Iniesta i Silva en són els supervivents, però Julen Lopetegui manté el gust pel toc i el bon futbol, amb jugadors com Thiago, Isco i Koke que garanteixen la possessió i el talent com a base de l’èxit. 

L'incansable Odriozola

Ahir s’hi van afegir altres joves peces, com Rodrigo, el punta del València, i l’incansable Odriozola, que va cobrir la baixa de Carvajal amb mestria. El lateral de la Reial, de 21 anys, va exhibir tot el seu poder en el debut emulant un Jordi Alba que també es troba en un excel·lent moment de forma. 

Amb l’atenció centrada en la rebuda a Piqué, el partit es va resoldre per la via ràpida. Lopetegui va apostar per una medul·lar creativa, amb Saúl en el lloc del sancionat Busquets. Rodrigo, el davanter nascut a Rio de Janeiro que tan bé coneix Lopetegui, va aprofitar l’absència del lesionat Morata per completar un bon partit. 

Gols de Rodrigo, Isco i Thiago

Un remat a centre d’Odriozola (m. 6) i un cop de cap en una passada d’Isco (m. 13) van ser les seves primeres intervencions abans d’obrir el marcador després d’un altre servei del malagueny. El valencianista va controlar amb el pit i va rematar de meravella amb l’esquerra (m. 15). Vuit minuts després, Isco va firmar el segon i Thiago va aconseguir el tercer (m. 26) al picar amb el cap un centre de l’avió Odriozola. Abans, Albània havia topat amb el travesser en un cop de cap de Llullaku (m. 25). 

Targetes i relaxació

Notícies relacionades

Amb tres gols al sarró la selecció es va limitar a complir l’expedient. Va sobrar més d’una hora de partit. Piqué va vorejar el penal en l’última acció del primer temps i Berisha, el meta albanès, va evitar la quarta diana espanyola davant Koke i Rodrigo. 

La relaxació es va anar fent cada cop més evident. Piqué i Silva van provocar targetes abans de ser substituïts. Cap dels dos no jugarà a Israel. Albània va tornar a estavellar-se amb la fusta en un remat al pal de Sadiku (m. 69) mentre De Gea, el porter del United, també va deixar el seu segell amb una gran parada en un xut de Latifi (m. 72).  

Espanya, 3; Albània, 0

<strong>ESPANYA</strong>: De Gea (6); Odriozola (8), Ramos (6), Piqué (6), Alba (7); Koke (6), Saúl (7), Thiago (7), Silva (6), Rodrigo (7), Isco (8).