XOC AMB UN QUAD

Ángel Nieto, intervingut d'urgència a Eivissa

L'expilot està hospitalitzat per una col·lisió que li ha produït un traumatisme cranioencefàlic

Ángel Nieto greu després de patir un accident en el seu Quad a Eivissa / EFE / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas / Palma

L’expilot de motos Ángel Nieto (Zamora, 25 de gener de 1947), que té una casa a Eivissa on sol passar tot l’estiu acompanyat dels seus fills, es troba en estat greu després d’un accident de trànsit sofert ahir que li va produir un traumatisme cranioencefàlic. L’estat del pilot és «greu, però no crític», segons fonts de la clínica Nuestra Señora del Rosario. Nieto té un coàgul al cervell com a conseqüència del cop i està en observació –està en coma induït i amb respiració assistida– a l’espera de ser intervingut. El servei de Neurocirurgia va decidir col·locar un sensor per controlar-li la pressió intracranial.

L’accident va tenir lloc a la carretera de Santa Eulària d’Eivissa, quan, suposadament, el 12+1 vegades campió del món estava aturat amb el seu quad i una conductora el va envestir per darrere. El campioníssim espanyol, que fins fa poc feia de comentarista en les retransmissions de Movistar+ del Mundial de velocitat, va sortir expulsat del seu vehicle i es va estavellar contra el terra, cosa que li va provocar el gravíssim traumatisme. Segons alguns testimonis, no portava casc, que és obligatori en els quads des del 2006.

Nieto, de 70 anys, circulava per la carretera cap a les 10.30 hores del matí. Ningú sap amb exactitud com es va produir el sinistre, però el cert és que Nieto va rebre un cop per darrere d’una conductora, a qui la Policia Local de Santa Eulària va sotmetre immediatament a una prova d’alcoholèmia, que va donar resultat negatiu.

48 hores vitals

No solament la gran popularitat del mític campió zamorà, sinó també, lògicament, la gravetat de l’accident i les seves conseqüències van fer que, tot i l’enorme confiança que els serveis mèdics de les illes Balears tenen en els doctors de l’hospital eivissenc, alguns dels responsables dels grans centres públics de Palma, Son Llàtzer i Son Espases, s’interessessin per la situació de Nieto i consideressin que els metges que el cuiden estan fent els passos adequats en cada moment.

Notícies relacionades

En aquest sentit, s’ha de tenir en compte que tant Carmelo Ezpeleta, màxim responsable de Dorna, que organitza el Mundial de motociclisme, com el doctor Ángel Charte, director mèdic del campionat i amic de Nieto, estan pendents del cas des que van tenir coneixement del succés.  

Les pròximes 48 hores són vitals per a l’evolució del pacient, per conèixer si el coàgul que té al cervell, ara mateix reduït per la descompressió realitzada, torna a sagnar i, sobretot, si l’organisme de Nieto es manté fort. El perill, doncs, és que, mentre es recupera, el pacient pateixi el que es coneix com a fallida multiorgànica. Superada aquesta fase, que no està absenta de perills, hauran d’estudiar-se, si és que n’hi ha, les lesions cerebrals que ha pogut causar el greu traumatisme sofert en l’accident.