L'Espanyol es posa en marxa amb poques cares noves

El club periquito té un problema per fitxar pel límit salarial

leo-baptistao

leo-baptistao

4
Es llegeix en minuts

L’Espanyol ha tornat amb els ànims renovats, un punt més gran d’ambició en l’ambient i la felicitat per bandera després del desitjat i esperat retorn d’un dels referents de l’equip, absent durant dues temporades: Sergio García. L’excapità, que va marxar cap a Qatar (va fitxar per l’Al-Rayyan) entre llàgrimes el 2015 tancant així un lustre com a periquito, somreia ahir il·lusionat com si trepitgés el club per primera vegada. El davanter, de 34 anys, ha firmat per una temporada amb opció a una segona en funció del rendiment. Per tres anys, en canvi, ha fitxat Esteban Granero, també presentat ahir.

  

 «Estic encantat de tornar a estar aquí. L’Espanyol és el club del meu cor. He estat en altres equips, però no és el mateix, en cap he sentit el que he sentit aquí. Espero que la gent estigui contenta amb mi perquè encara em queda molt futbol», va afirmar Sergio, a qui els actuals capitans li proposaran si vol tornar a lluir el braçalet, proposta que, per les seves paraules, no rebutjarà. «M’encantaria ser capità, però no depèn exclusivament de mi. A més, hi ha uns capitans (Javi López i Víctor Sánchez) que també fa temps que estan al club, són molt estimats i fan una gran feina».

    

Sergio està feliç pel seu retorn i perquè l’Espanyol que va deixar no té res a veure amb el que es troba ara. Tant a nivell institucional com esportiu. «L’equip ha evolucionat molt, ha vingut molta gent nova i els objectius que hi havia abans també eren diferents. Ara hem de lluitar pels llocs alts de la classificació».

    

Una nova exigència per a la qual Sergio creu que està preparat, encara que avui dia, a punt d’iniciar la pretemporada, no sap quin és el seu estat físic. «Quan me’n vaig anar, físicament em trobava molt bé, però ara mateix no sé què dir».

PROJECTE ASCENDENT

Amb Sergio, que lluirà el dorsal 9, hi havia Granero (30 anys) un jugador que sembla que tindrà molts minuts amb Quique Sánchez. «Estic molt content per haver fitxat per aquest club. El meu compromís és màxim. Sé que els objectius són molt alts i estic preparat per aportar el màxim a un projecte que està en una línia ascendent», va explicar l’exjugador de la Reial, que ha arribat amb la carta de llibertat i que portarà el 23.

  

 Granero també arriba il·lusionat i convençut per la confiança que té en l’entrenador. «Conec Quique, que ha portat aquí la seva forma de treballar, la seva filosofia de joc i la seva exigència. És un entrenador ambiciós», va destacar el centrecampista, que va coincidir amb Quique quan aquest entrenava el juvenil del Madrid, planter en què es va forjar Granero.

    

Aspira a «ser titular el màxim nombre de partits, encara que això dependrà de l’entrenador, ja que hi ha molt bons jugadors», i considera que l’estil de l’equip s’adapta a les seves qualitats, «jugar la pilota i ser també molt vertical».

EL RECORD DEL 2009

Granero, que tindrà una clàusula de 40 milions, ja pensa en el derbi davant el Barça. «És una cosa que m’encantarà viure. He viscut altres derbis però tots són diferents. El repte de superar el màxim rival és il·lusionant», va admetre el jugador, que guarda una emocionant i a la vegada trista relació amb Cornellà-El Prat. I és que Granero va ser el primer que va marcar un gol oficial el 2009 en el llavors acabat d’estrenar estadi (jugant amb el Madrid), gol que va dedicar al desaparegut capità Dani Jarque.

  

 Jordi Lardín, secretari tècnic de l’Espanyol, va explicar que el club segueix treballant en noves incorporacions. Una és la de Mario Hermoso, defensa del Madrid Castella, que pot venir cedit per una temporada. Un altre defensa pel qual sospira el club és Diego Reyes, que ja va jugar cedit la passada campanya i es va convertir en una peça bàsica. «És jugador del Porto, però seguim treballant perquè estigui amb nosaltres la temporada que ve».

  

Notícies relacionades

 I va afegir que la situació de Caicedo no ha variat. «Si no acaba sortint, esperem que millori el que va fer la temporada passada. Ara com ara, no hi ha ofertes per ell». 

El límit salarial és un dels grans problemes amb què es troba el club periquito, que no pot afrontar el mercat de fitxatges complint el "fair-play" econòmic en l'actualitat fora que es desfaci de jugadors com Caicedo, que té una fitxa molt alta. Salva SevillaJosé Antonio Reyes o Victor Álvarez no renovaran amb els periquitos, i DuartePape Diop i Robert Álvarez també busquen anar-se'n del club per tenir minuts. El principal problema és que aquests últims no canvien gaire la situació financera del club, que amb la seva marxa no alleugen en excés els comptes que els permetrien portar els quatre anhelats reforços de qualitat que busquen els blanc-i-blaus.