LA COPA CONFEDERACIONS

Bravo fa fora Cristiano Ronaldo en la tanda de penals

Xile arriba a la final sense que l'estrella portuguesa pugui fer el seu llançament

rpaniagua39094434 chile goalkeeper claudio bravo is thrown in the air after wi170628232712

rpaniagua39094434 chile goalkeeper claudio bravo is thrown in the air after wi170628232712 / Dmitri Lovetsky

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE

Cristiano Ronaldo ni tan sols va tenir l'opció d'ajudar Portugal a classificar-se per a la final de la Copa Confederacions en una tanda de penals tràgica per a la selecció lusitana, que va veure com el bitllet el va treure Xile. L'estrella portuguesa era l'últim llançador de la seva selecció i es va quedar sense possibilitat de fer el llançament perquè Bravo va aturar els tres primers a Quaresma, Mountinho i Nani mentre Vidal, Aranguiz i Alexis marcaven els seus. Així van guanyar els campions d'Amèrica els d'Europa per acabar fent justícia, després d'estavellar dues pilotes a la fusta en la mateixa jugada a falta de menys de dos minuts perquè finalitzés la pròrroga.

Una altra ronda decisiva des dels 11 metres favorable a 'la Roja', que ja va aixecar així les dues últimes Copes Amèrica el 2015 i el 2016. Si fa un any i dos dies era Messi el gran damnificat per la bona punteria xilena, aquesta vegada el gran frustrat ha estat Ronaldo, que no va tenir la seva nit i no podrà arrodonir una gran temporada amb un altre títol de seleccions per reforçar la seva ferma candidatura a la Pilota d'Or.

PRECAUCIONS

Portugal va caure i ho va fer sense haver fet gaires mèrits per progressar fins a la final. Per descomptat no pas més que Xile en un partit molt tàctic, en què cap de les dues seleccions es va llançar de manera oberta cap a la classificació fins que el conjunt sud-americà va fer un pas endavant ja en la pròrroga.

Va començar més bé l'equip lusità però, amb les baixes de Pepe i Guerreiro en la defensa portuguesa, Alexis no va trigar a obrir forat per habilitar Vargas. El va deixar sol davant de Rui Patrício amb una gran passada interior, però el davanter del Tigres UANL mexicà no va ser capaç de superar el porter. Tampoc ho va aconseguir André Silva davant Bravo després d'una gran passada des de l'esquerra de Ronaldo en la resposta gairebé immediata dels campions d'Europa.

Notícies relacionades

Va ser la primera aparició de l'estrella madridista, més enganxada a la banda que en anteriors ocasions per deixar espai a André Silva com a davanter centre. No va tornar a deixar-se veure fins a passada la mitja hora, quan Xile ja s'havia tret del damunt la intensa pressió inicial de l'equip portuguès i començava a reconèixer-se, amb més pilota i control que el rival però també amb més arribades inquietants per a Rui Patrício.

CAP A LA PRÒRROGA

La segona part va començar com la primera, amb una ocasió per a cada equip abans que els uns i els altres tornessin a centrar-se més a anul·lar el rival que a aprofundir per posar el xoc favorable als seus interessos. Rui Patrício va servir de córner la pilota rematada per Vargas amb una gran xilena i Ronaldo va posar a prova Bravo amb un fort xut amb l'esquerrea, però el partit va avançar cada vegada amb més claredat cap a la pròrroga, que va començar amb un cop de cap d'Alexis fora per centímetres i va acabar amb dues remates consecutives a la fusta de Vidal i Rodríguez. Pel mig, un clar penal al Gato Silva que l'àrbitre no va concedir, sense considerar necessari recórrer a l'ajuda del VAR.  

Portugal, 0 - Xile, 0

Camp: Kazan Arena (35.000).