El Vardar sorprèn el PSG i es proclama campió d'Europa

L'equip de Cañellas aconsegueix el primer títol en el seu debut tras apartar també al Barça

ecarrasco38744156 psg s nikola karabatic  c  vies with vardar s timur dibirov 170604202433

ecarrasco38744156 psg s nikola karabatic c vies with vardar s timur dibirov 170604202433 / INA FASSBENDER

1
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol
Joan Carles Armengol

Periodista

ver +

Les 'final four' són terreny adobat a les sorpreses, i això s'ha repetit a la de Colònia d'handbol. L'equip macedoni HC Vardar, en el seu debut en la fase final, ha aconseguit el títol de la Lliga de Campions al derrotar el favorit, el Paris SG, amb un gol en l'últim segon (23-24). L'autor ha sigut, a més, el croat Ivan Cupic, l'únic dels participants que podia repetir el títol que l'any passat va guanyar amb el Kielce de Polònia, que llavors va donar una altra sorpresa davant al Veszprém, dirigit l'equip polonès per Talant Duixebàev.

L'equip entrenat per l'espanyol Raúl González i que té a les seves files quatre homes amb passaport espanyol (Joan Cañellas, Jorge Maqueda, Alex Dujshebaev -fill de Talant- i Arpad Sterbik) ha sentenciat en el último suspiro a la legion d'estrelles del PSG, que s'han quedat sense el seu primer títol de campió d'Europa. La seva figura, Nikola Karabatic, perseguia el seu quart títol en quatre equips diferents (abans l'havia guanyat amb MontpellerKiel Barça), però es va quedar a les portes. Com el porter Thierry Omeyer, el danès Mikkel Hansen i el francès Daniel Narcisse, tots ells nomenats millors jugadors del món almenys en una ocasió.

Notícies relacionades

La cara, entre altres, va ser per a Cañellas, el jugador de Santa Maria de Palautordera que jugava la seva sisena 'final four' i la seva tercera final, sense haver pogut mai accedir al més alt del podi com ha fet aquest diumenge gloriós. Abans havia perdut els partits decisius amb el Ciudad Real (davant el Barça el 2011) i amb l'Atlètic de Madrid (davant el Kiel el 2012). Sterbik, per la seva banda, ja tenia tres títols anteriorment, amb el Ciudad Real.

Cañellas ha sigut autor de dos gols, menys que Cupic (3) i Luka Cindric (3), el central que dissabte va deixar el Barça fora de la final a falta de tres segons. A la final, només en faltava un quan Cupic ha pogut des de l'extrem superar Omeyer per evitar la pròrroga que la reacció del PSG estava a punt de provocar. Els cinc gols de Karabatic no ha pogut evitar la seva derrota.

Temes:

Handbol