EL MOVIMENT D'ENTRENADORS

Ball de banquetes

Vuit clubs de Primera tindran entrenador nou la temporada que ve

La marxa de Pellegrino de l'Alabès és l'últim moviment

combo2

combo2

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

No han passat ni 10 dies des del final de la Lliga i ja es coneixen vuits clubs de Primera que estrenaran tècnic la campanya vinent. El ball de banquetes ha començat aviat, amb la renúncia de Mauricio Pellegrino com a últim moviment. El tècnic argentí va rebutjar ahir continuar a l’Alabès i podria tornar al seu país, encara que també té ofertes de la Premier. A més, set equips (Barça, Sevilla, Alabès, València, Celta, Las Palmas i Betis) comptaran amb novetats en la direcció.

El 'Longaniza' tenia una proposta de renovació de l’entitat vitoriana, que estava molt satisfeta amb el seu excel·lent treball, però el subcampió de Copa canviarà d’aires. «No tinc cap problema personal ni familiar, per sort. L’Alabès té tot el context, la preparació i la gent idònia per seguir competint al màxim nivell», va afirmar. Entre els candidats a succeir-lo hi ha dos argentins: Matías Almeyda (recent campió a Mèxic amb el Chivas després d’una dècada de sequera) i Luis Zubeldía, tècnic de l’Independiente Medellín.

L’hora de Ziganda

Seguint al País Basc, l’Athletic va apostar per gent de la casa per succeir Ernesto Valverde, el nou tècnic del Barça. El seu lloc és per al Cuco Ziganda, que va dirigir 106 partits a Primera de l’Osasuna (2006-08) i 19 del Xerez (2009-10). Ara s’estrenarà a la banqueta del primer equip dels lleons després de dirigir el filial les sis últimes temporades. «Venero l’Athletic i m’identifico al 100% amb els seus valors. Venim a mantenir i a millorar tot l’anterior», va dir el Cuco.

SAMPAOLI I BERIZZO

Un altre canvi confirmat és el del Celta, en què no continuarà Eduardo Berizzo, el gran favorit per substituir Jorge Sampaoli al Sevilla. És l’aposta d’Óscar Arias, el director esportiu que ha rellevat Monchi. Dijous que ve, 1 de juny, sembla la data clau per concretar-se la firma de Sampa per la selecció albiceleste i l’arribada del Toto al Pizjuán. L’inquilí de la banqueta viguesa, mentrestant, sí que és oficial. Hi seurà Juan Carlos Unzué, que s’emportarà a Galícia el grup amb què ha treballat en el Barça els últims tres cursos, excepte Luis Enrique. L’exporter, de 50 anys, ja va estar una temporada a Balaídos com a segon de Lucho a Vigo (2013-14).

CANVIS A MESTALLA

On no podien faltar les novetats és a ValènciaVoro, l’habitual apagafocs, exercirà ara d’ajudant del director general i la banqueta serà per a Marcelino García Toral, extècnic del Vila-real, el Sevilla, el Saragossa, l’Sporting, el Racing i el Recre. «M’agrada l’ordre, la disciplina, el compromís i la passió. No tenim una vareta màgica, però pensem reconstruir la plantilla per aconseguir un equilibri. O fitxem Messi i Cristiano o no podem encaixar 65 gols», va comentar l’asturià.

"No tenim una vareta màgica, però reconstruirem la plantilla per aconseguir un equilbri. O fitxem Messi i Cristiano o no podem encaixar 65 gols" (Marcelino)

Notícies relacionades

A aquesta banqueta també va optar Quique Setién, que va anunciar al març que no seguiria a Las Palmas. El seu destí finalment és el Betis, en què intentarà aplicar aquell estil de joc ofensiu i atractiu que no va existir mai amb Víctor Sánchez del Almo. El club canari continua buscant entrenador. L’italià Roberto de Zerbi, acomiadat del Palerm al novembre, és el més ben col·locat. L’avala el secretari tècnic Luis Helguera, gran coneixedor del calcio.

CONTINUÏTAT EN 10 EQUIPS

En una desena de clubs, en canvi, no es preveuen moviments: Reial Madrid (Zidane), Atlètic (Simeone), Vila-real (Escribá), Reial Societat (Eusebio), Eibar (Mendilibar), Màlaga (Michel), Espanyol (Quique Sánchez Flores), Deportivo (Pepe Mel), Leganés (Asier Garitano) i el recentment ascendit Llevant, en què López Muñiz va renovar automàticament.