PER SEGONA VEGADA EN UNA SETMANA

Kilian Jornet torna a coronar l'Everest

L'alpinista català culmina l'ascens en 17 hores, 9 menys que les emprades diumenge passat, i sense oxigen artificial

kilian

kilian

1
Es llegeix en minuts

Kilian Jornet ha tornat a coronar l'Everest, per segona vegada en una setmana, i millorant el seu temps. El català ha aconseguit culminar l'ascens en només 17 hores, 9 hores menys que les emprades en l'ascens de diumenge passat. En les dues ocasions, Jornet ha arribat al cim de la muntanya més alta del món (8.848 metres) sense necessitat d'oxigen artificial.

Notícies relacionades

En aquest segon ascens, Jornet va sortir dissabte del camp base avançat, situat a 6.500 metres d'altura, i ha arribat al cim aquest diumenge, 17 hores després, en una jornada amb forts vents. Després d'arribar al cim, ja ha baixat al camp base.

L'ascens a l'Everest forma part del projecte de Jornet 'The summits of my life' (Els cims de la meva vida) que li ha permès viatjar per tot el món intentant establir rècords d'ascens en algunes de les muntanyes més icòniques del planeta. Va començar a la serralada del Mont Blanc el 2012 i des d'aleshores ha escalat muntanyes a Europa (Mont Blanc i Cerví), a l'Amèrica del Nord (Denali) i a l'Amèrica del Sud (Aconcagua).