Nadal Objectiu 10

El tennista mallorquí és el gran favorit per tornar a guanyar Roland Garros

4
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

No hi ha gaires dubtes. «El gran favorit per guanyar és Rafael Nadal». Així de clar ho té Novak Djokovic, campió de Roland Garros l'any passat. I, igual que el tennista serbi, a qualsevol a qui es pregunta pel guanyador del 2017 deixa anar, sense pensar-s'ho, el nom del nou vegades campió del torneig, que arriba a París a la recerca del seu desè títol. Un rècord per a la història.

Ningú ho diu en va. Tots ho tenen clar i les estadístiques ho avalen un any més. Nadal arriba a París en un gran estat de forma, com en els seus millors temps (vegeu el gràfic). El mallorquí ha guanyat per desè cop els títols de Montecarlo i Barcelona, a més a més del de Madrid. En total 17 victòries en terra i només una derrota, a Roma la setmana passada.

«Aquesta temporada estic molt content del meu nivell. He jugat bé en pista dura i extremadament bé sobre terra, on he guanyat tres tornejos molt importants per a mi», va explicar ahir Nadal a París. Però malgrat la confiança que li donen aquests títols es mostrava caut sobre les seves opcions. L'any passat també va aterrar a Roland Garros en una gran forma i es va emportar una decepció a l'haver de retirar-se a la tercera ronda sense jugar davant Marcel Granollers per una lesió al canell que el va apartar de les pistes dos mesos i finalment, després dels Jocs Olímpics de Rio i la gira asiàtica, va optar per acabar la temporada recuperant-se.

«La decisió va ser dura però encertada», va destacar Nadal. Gràcies a aquella aturada, l'exnúmero 1 mundial ha recuperat les bones sensacions per lluitar «pels grans títols i contra els millors», com sempre ha fet des que va guanyar el primer Roland Garros l'any 2005.

«Si em funcionen les cames i la meva dreta, la resta seguirà», va dir Nadal que, com sempre, prefereix anar pas a pas en un torneig de 15 dies i set partits de màxima intensitat, abans de tornar a mossegar el que seria el seu desè Trofeu de Campions. Només en tres ocasions no ha aconseguit el seu propòsit en un escenari «únic, especial i segur el més important de la meva carrera», destaca abans d'entrar en competició.

Nadal és el clar favorit però haurà de demostrar-ho a la pista des de la primera ronda, en què l'espera Benoit Paire (número 45 mundial), «un rival al qual no vols en la primera ronda», valorava sobre el francès, capaç de donar un ensurt a qualsevol pel seu talent tennístic, però també molt irregular. A vuitens Nadal podria trobar-se amb un altre os dur de rosegar com Gilles Simon i a quarts, el canadenc Milos Raonic. En aquella zona del quadro també hi ha Pablo Carreño i Roberto Bautista, dos dels altres favorits espanyols.

DJOKOVIC O THIEM El sorteig li ha deparat, a més, enfrontar-se en les teòriques semifinals a Dominic Thiem o Djokovic, els dos màxims favorits a Roland Garros després d'ell. L'austríac l'ha perseguit en la gira europea de terra i li ha plantat cara a les finals de Barcelona i Madrid, a més de vèncer-lo a Roma. Però abans de pensar en un nou partit, a Thiem l'espera un dur camí en què es podria enfrontar al belga David Goffin a vuitens i a quarts amb el renovat Djokovic, que defensa el títol, i que li va infligir una sobirana pallissa la setmana passada a Roma (6-1, 6-0).

El tennista serbi, nou cocodril de Lacoste, evita qualsevol tipus de «pressió» en la defensa del seu títol. «A París comença un nou capítol de la meva carrera com a jugador», va explicar amb la incorporació d'Agassi al seu nou equip.

ELS DUBTES DE MUGURUZA / Si Nadal apunta a gran favorit per a la victòria, no li passa el mateix a Garbiñe Muguruza, que defensa el títol femení. L'espanyola arriba a París sense els deures fet i amb molts dubtes per un mal inici de temporada. Muguruza, que ahir va participar en el sorteig del quadro amb Djokovic, admetia la dificultat de repetir l'èxit. «No hi estic donant gaires voltes. Tinc més responsabilitat que pressió perquè repetir allò de l'any passat és difícil d'aconseguir», va explicar.

Notícies relacionades

Muguruza debutarà amb la veterana italiana Francesca Schiavone, campiona el 2010, i tindrà la seva primera gran prova amb la francesa Kristina Mladenovic, en uns teòrics vuitens (vegeu el gràfic). Carla Suárez, l'altra favorita espanyola, serà a la part alta del quadro i començarà davant la grega Maria Sakkari.

El torneig femení serà aquest any una capsa de sorpreses. Absent Serena Williams, pel seu embaràs, no hi ha una favorita clara. L'alemanya Angelique Kerber, número 1 mundial, no ha trobat les seves millors sensacions, mentre que la tennista més en forma en la gira de terra, la romanesa Simona Halep, arriba amb problemes al turmell.