REPTE COMPLERT

Kilian Jornet corona l'Everest

Kilian Jornet va arribar al cim de l’Everest per la cara nord sense ajuda d’oxigen ni cordes fixes. / JEFF PACHOUD-AFP / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Kilian Jornet ha coronat aquesta matinada l'Everest en un temps de 26 hores i sense oxigen artificial ni cordes fixes. L'alpinista català va iniciar l'ascens al pic més alt del món (8.848 metres) dissabte a les 22.00 hora local sortint del camp base de la cara nord de la muntanya, situat a l'antic monestir de Rongbuk (5.100 metres). 

Des d'aquell punt, Jornet es va dirigir primer fins al camp base avançat, situat a 6.500 metres, per a continuació fer l'atac definitiu al cim pel vessant nord de l'Everest, el més desconegut, ja que la majoria d'expedicions comercials el fan pel vessant sud. El gel acumulat al corredor Norton, per on tenia previst pujar inicialment, va fer que finalment Jornet intentés provar l'ascens per la ruta més habitual.

Notícies relacionades

Coronant l'Everest Jornet compleix el seu projecte personal Summits of my life (Cims de la meva vida), que li ha permès viatjar per tot el món intentant establir rècords d'ascens en algunes de les muntanyes més icòniques del planeta. Va començar a la serralada del Mont Blanc el 2012 i des d'aleshores ha escalat muntanyes a Europa (Mont Blanc i Cerví), a l'Amèrica del Nord (Denali) i a l'Amèrica del Sud (Aconcagua).

Aquest ha sigut el segon intent de Jornet a l'Everest, ja que la seva primera expedició, el setembre del 2016, es va haver de posposar degut a les males condicions meteorològiques.