L'Espanyol lluita per una prima de 4 milions a Granada

Els blanc-i-blaus finalitzen la Lliga amb l'expedient complert en el primer any de l''era Chen'

marcosl37886129 gra465  cornell   barcelona  31 03 2017   el entrenador del 170331230535

marcosl37886129 gra465 cornell barcelona 31 03 2017 el entrenador del 170331230535 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts

«Independentment del que passi, considero que hem fet una bona temporada», afirmava ahir  l’entrenador, Quique Sánchez Flores, davant l’últim partit de Lliga a Granada, on l’Espanyol tanca avui el campionat havent complert l’expedient en la primera campanya de l’'era Chen', en què el club es va marcar entrar entre els 10 primers per, l’any que ve, aspirar a posicions europees. Un salt qualitatiu que requerirà reforçar la plantilla i, per tant, abordar una inversió de diners. És en aquest sentit que el duel d’avui al Nuevo Los Cármenes adquireix una certa rellevància.

I és que l’Espanyol pot embutxacar-se uns quatre milions d’euros addicionals si finalment aconsegueix guanyar el Granada i millorar la seva posició a la Lliga, ja que el repartiment de diners pels drets de televisió també té en compte la classificació final: no és el mateix quedar el desè que el vuitè (lloc que actualment ocupa l’Eibar, amb 54 punts, els mateixos que l’Alabès, novè, mentre que l’equip blanc-i-blau en suma 53).

UN EMPAT I 12 DERROTES

Notícies relacionades

El Granada es presenta com el rival propici per anar a la recerca d’aquella suculent prima. Descendits des de fa diverses setmanes i en plena crisi institucional, els andalusos aspiren a acomiadar-se després de sis temporades a Primera donant una alegria a la seva afició. Però molt més s’hi juga l’Espanyol, que ha de treure profit de l’enfonsament anímic i esportiu de l’equip rival, que els últims 12 partits suma un empat i 11 derrotes.

«La repercussió econòmica de quedar en una posició o una altra no és gran. Ens quedem amb la temporada i les sensacions», va afegir Quique Sánchez Flores, evitant donar per feta la victòria davant el conjunt andalús. El preparador blanc-i-blau, que recupera per al duel Piatti, ja té clar que la temporada que ve el nivell d’exigència pujarà un esglaó: «És normal que l’any que ve tornem a millorar, però una altra cosa és si finalment el canvi ens permetrà ficar-nos al grup d’equips com el Vila-real o l’Athletic». De moment, toca fer els deures a Granada: quatre milions estan en joc.