EL PARTIT DEL BERNABÉU

El Madrid pateix però acaba golejant (4-1)

Un polèmic gol de Nacho, que va marcar de falta sense que hi hagués barrera va obrir el camí del triomf de l'equip blanc, al qual van sostenir Navas i Ronaldo

undefined38438405 real madrid s cristiano ronaldo  right  celebrates with team170514222408

undefined38438405 real madrid s cristiano ronaldo right celebrates with team170514222408 / Francisco Seco

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

El Madrid ha tirat endavant una altra final amb una golejada enganyosa davant un rival que el va pressionar fins a posar en seriós risc un triomf que es va gestar gràcies a l’encert més gran de l’equip de Zidane. L’efectivitat va rescatar el Madrid, que va obrir el marcador amb un gol polèmic de Nacho, que va marcar  servint una falta abans que es col·loqués la barrera. Un gol de murri que va encrespar el Sevilla, que va comprometre el triomf blanc, que va tornar a consolidar-se en l’encert de Keylor Navas i també als pals.

Zidane es va tornar a inclinar per les rotacions. Casemiro, Modric, Isco i Benzema van deixar el seu llocs a Kovacic, James, Asensio i Morata pensant en el partit de dimecres davant el Celta a Balaídos. Davant el Sevilla, l’equip blanc es va ficar de ple en el xoc. Conscient que una distracció el podria allunyar del títol, el Madrid es va posar a treballar davant un rival que va haver de sobreposar-se al primer gol, als pals i, sobretot, a Keylor Navas, que va salvar el seu equip en una primera meitat enganyosa de la qual l’equip blanc no només va sortir indemne, sinó que va fer caixa amb dues dianes.

KEYLOR NAVAS, DECISIU

El Madrid va tornar a jugar amb foc. Va rescatar l’ansietat després de veure’s davant en el marcador fins a posar un nus a la gola del Bernabéu. Va sortir fort, buscant els contraatacs, guiats per un excel·lent Asensio, amb la finalitat de tancar el partit com més aviat millor, mentre que el Sevilla va trigar a començar a suar. Quan ho va fer, el seu rival s’havia avançat amb un gol de Nacho que va treure una falta sobre Asensio abans que la defensa andalusa demanés barrera. El lateral va marcar a plaer amb la dreta per sota entre les protestes dels jugadors del Sevilla. A la banda, Sampaoli es menjava el quart àrbitre, primer i, uns quants minuts després, feia el mateix amb l’assistent i quan va marxar al vestidor se’n va anar darrere d’Undiano Mallenco.

MÚLTIPLES OCASIONS

El gol va esperonar el Sevilla, que va avançar línies fins a agafar les regnes del partit. Va tenir la pilota i un degoteig constant d’ocasions que va liderar Jovetic. El jugador montenegrí va disparar a l’esquadra als 20 minuts i en l’acció immediata va veure com Keylor Navas li treia un remat amb els peus. Quan més por feia l’equip de Sampaoli, un contraatac iniciat per Asensio el va rematar el jugador mallorquí. El rebuig el va aprofitar James per disparar i Ronaldo va aprofitar el rebuig de Rico per marcar a plaer (m. 23).

El gol no va frenar l’ímpetu del Sevilla, que va mantenir el setge sobre la porteria d’un il·luminat Navas. Jovetic ho va tornar a intentar, aquesta vegada amb una vaselina que també va trobar la fusta. Després va reaparèixer Navas per acabar de desesperar Jovetic, que va tancar una bonica combinació entre Vitolo i el mateix Jovetic, que li va recriminar a Navas la seva immaculada tarda. Davant, el Madrid passava els seus pitjors moments sense cap control al centre del camp.

Tan bon punt va començar la segona meitat, Jovetic va trobar el seu premi. Després d’una bona combinació amb N’Zonzi, el jugador montenegrí va batre Navas. A partir d’aquí, el partit es va obrir com un llibre. Zidane va moure fitxa amb urgència per enfortir el centre del camp amb Casemiro, primer, i Modric després.També va treure un inoperant Morata per donar entrada a Lucas Vázquez.

Notícies relacionades

Res d’això va deslliurar el Madrid de treballar cada pilota davant l’empenta del Sevilla. Amb el públic a punt de patir un atac de nervis després de comprovar que l’ombra de l’empat rondava el Bernabéu, Ronaldo va anar al rescat amb el tercer gol (m. 79) i tancar l’aixeta del patiment del seu equip.

Era la diana número 25 del jugador portuguès al Sevilla en 17 partits. Després Kroos va tancar la golejada en una altra arrencada d’un gran Asensio que va servir a Nacho i aquest al jugador alemany, que va marcar amb la dreta per sota (m. 85).