L'ultra agressor de Bilbao queda en llibertat provisional però és obligat a abandonar Sevilla

Manuel Herrera ja comptava amb la mesura cautelar de deixar la ciutat per una altra agressió xenòfoba

undefined38282052 gra230  sevilla  03 05 2017   manuel h p   seguidor del beti170503192120

undefined38282052 gra230 sevilla 03 05 2017 manuel h p seguidor del beti170503192120 / RAUL CARO

2
Es llegeix en minuts

Manuel Herrera Perejón, l’ultra del Betis detingut per agredir un home a Bilbao abans del partit entre l’Athletic i l’equip sevillà, va quedar ahir en llibertat provisional per ordre de la titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Sevilla, que no obstant li va ordenar que abandoni la capital andalusa i li va prohibir participar en xarxes socials i fonts obertes mentre s’investiguen els indicis d’un delicte d’incitació a l’odi, agreujat per la seva difusió a les xarxes socials.

    

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA) en un comunicat, la magistrada va deixar el detingut en llibertat provisional amb mesures cautelars després de declarar com a presumpte autor de l’agressió a la Plaza Nueva de Bilbao i com que ja comptava amb la mesura cautelar de no acostar-se a Sevilla --mesura acordada pel Jutjat d’Instrucció número 2 després d’una altra agressió xenòfoba– li va ordenar abandonar la ciutat.

    

L’acusat, que té dues condemnes fermes per delictes contra la seguretat viària i de lesions, haurà de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes al Jutjat d’Instrucció número 9 de Bilbao, encarregat de jutjar els fets per haver-se produït l’agressió a la capital biscaïna.

«UN NEN MOLT BO»

En la seva declaració davant la jutge, M. H. P. va sostenir que abans d’agredir la persona que era asseguda en una terrassa de la plaça bilbaïna havia sigut atacat per la víctima, que li va dir: «Jo soc Gabilondo, espanyolet de merda, ves-te’n d’aquí». Va reconèixer, no obstant, que el que va fer «està malament». En la gravació de l’agressió pujada a les xarxes socials, no obstant, només es veu que és ell qui s’acosta a l’home assegut a la terrassa, li diu «Gabilondo» i li pregunta si és «proetarra» alhora que li llança una beguda per sobre i li dona un violent mastegot abans que l’agredit fugi.

    

A la sortida del jutjat, ja en llibertat i acompanyat per la seva mare, s’ha dirigit als periodistes i a les càmeres de televisió que intentaven captar la seva imatge amb amenaces com «no em gravis, que rebràs» o «difamar és un delicte i us puc denunciar a tots». La mare de l’ultra bètic, per la seva part, va dir als informadors que el seu fill «no és violent i és un nen molt bo» i que tres hores abans dels fets investigats la suposada víctima i 14 persones més van anar a buscar-lo «amb cadenes i gossos» i li van dir, entre altres coses, «espanyolet de merda, ves-te’n d’aquí».

    

Notícies relacionades

Després d’admetre que no hi ha vídeo d’aquesta suposada agressió prèvia, la mare de l’acusat, que és monitora de gimnàs i culturista, va dir que no entén l’«acarnissament» amb el seu fill i va negar conèixer l’historial violent del seu fill, vinculat també amb el tràfic de drogues i que ja va passar recentment per la presó per una altra agressió de caràcter homòfob després d’una detenció en què van fer falta 12 agents per reduir-lo. Per aquest atac va passar dos mesos a la presó provisional, d'on va sortir amb una ordre d'allunyament de Sevilla, que es va saltar.

La Policia Nacional va detenir també dimarts dos joves més, J. M. O., de 28 anys i sense antecedents, i el presumpte autor de la gravacio, S. J. L. M., de 29 anys. Tots dos van ser posats en llibertat amb càrrecs i per això no van passar a disposició judicial.