L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

L'Espanyol aconsegueix un punt insuficient a Gijón abans del derbi contra el Barça

Gerard Moreno va marcar per a l'equip periquito, que s'allunya molt d'Europa

rpaniagua38182632 gra576  gij n  25 04 2017   momento del gol del centrocampis170425205515

rpaniagua38182632 gra576 gij n 25 04 2017 momento del gol del centrocampis170425205515 / Jose Luis Cereijido

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Poques vegades un punt ha sigut més inútil per als dos equips que l’empat d’ahir a El Molinón (1-1). A l’Sporting amb prou feines li serveix per continuar somiant amb la salvació, mentre que a l’Espanyol el deixa gairebé sense opcions de prolongar el somni europeu. El conjunt periquito pot quedar a vuit punts d’aquesta meta amb quatre partits per jugar, el primer d’ells el derbi de dissabte contra el Barça. La il·lusió de tornar a Europa una dècada després s’ha esvaït.

Sembla una missió gairebé impossible arribar a aquest ambiciós objectiu que no s’ha considerat mai una obligació en aquest curs. Un triomf a Astúries tampoc hauria assegurat res però sí que hauria sigut molt bo per arribar amb més esperances en la classificació al xoc amb els blaugranes. L’Espanyol va tenir les seves opcions, però li va faltar calma i va acabar fos, demanant l’hora davant un rival que es jugava la vida i tampoc va ser capaç d’emportar-se una victòria vital. 

Quique Sánchez Flores

entrenador de l'espanyol

"Tenim motius per ser feliços amb 50 punts en aquest moment. La il·lusió continua. L'equip té moltes ganes de derbi i l'afició també"

SENSE ROTACIONS

El tècnic tenia molt present el desastre de San Mamés fa tres setmanes. Llavors va fer moltes rotacions en un xoc decisiu. Ahir només va canviar el lateral dret. Marc Navarro va entrar per Javi López. Els 10 restants van ser els mateixos de dissabte davant l’Atlètic. Era un partit massa vital per fer concessions.

La idea de l’Espanyol era jugar amb l’ansietat d’un rival totalment atabalat pel descens. A quatre punts del Leganés no li quedava marge de maniobra al conjunt de Rubi, que va estar a punt de rebre la primera garrotada en una acció nefasta de Douglas. El lateral cedit pel Barça es va deixar robar la cartera per Caicedo, però Marc Navarro no va culminar la centrada de l’equatorià (m. 16). Aquesta jugada va donar pas a un cúmul de despropòsits i errors.  

OCASIÓ DE MARC NAVARRO 

En ple intercanvi de pilotades van arribar dues ocasions clares, una per bàndol. Diego López va desbaratar magistralment la rematada de cap de Cop (m. 29) i Marc Navarro va desaprofitar una centrada de Piatti tot sol (m. 32). El seu cop de cap va sortir fora. Quique no s’ho podia creure. D’un possible 0-1 es va passar al gol local en una falta llançada per Víctor Rodríguez que va sorprendre Diego López. Piatti va sortir de la barrera i l’ex del Madrid no va arribar a temps (m. 39). 

L’eficàcia més gran de l’Sporting li va permetre avançar-se davant un Espanyol que va millorar a l’inici de la segona part. Dirigit per la combativitat de Gerard, l’equip periquito va ser valent. Jurado va acariciar l’empat en una centrada de Piatti pentinada per Babin (m. 49) i el davanter de Santa Perpètua de Mogoda va acabar trobant el premi a la seva insistència. Va rebre una pilota de Baptistao i va regatejar amb mestria Cuéllar per posar les taules (m. 55). 

Notícies relacionades

Va ser el clàssic gol que agita els tècnics. Sembla incomprensible que un rival pugui donar aquestes facilitats amb tant en joc. La jugada va ser senzilla: Diego López va treure amb rapidesa cap a Baptistao, el brasiler va progressar sense oposició i va fer una passada precisa a Gerard, que va definir amb la calma i el talent dels grans futbolistes. Amb la intervenció de només tres futbolistes va trobar l’empat un Espanyol que va tenir el segon gol a prop en un cop de cap del seu pitxitxi que Cuéllar va enviar a córner amb autoritat (m. 62). 

«MOTIUS PER SER FELIÇOS» 

Aquí es va acabar la producció ofensiva dels periquitos. L’Sporting va començar a collar-lo amb tots els arguments possibles. Cop no va arribar de miracle (m. 65) a una pilota claríssima a l’àrea, es va demanar penal per unes mans d’Aarón (m. 80) i Diego López va treure de forma magistral un tir enverinat de Burgui (m. 89). Al final, un punt insuficient i el Barça a l’horitzó. «Tenim motius per ser feliços amb 50 punts en aquest moment. La il·lusió continua. L’equip té moltes ganes de derbi i l’afició també», va anticipar Quique.  

Sporting de Gijón, 1; Espanyol, 1