ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

Quique: "L'Espanyol sona bé. Tenim un futur molt il·lusionant"

L'equip periquito s'examina aquest dimarts a Gijón abans del derbi de dissabte contra el Barça

rpaniagua36148679 sant adria de besos    03 11 2016    quique sanchez flores  170228173534

rpaniagua36148679 sant adria de besos 03 11 2016 quique sanchez flores 170228173534 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / SANT ADRIÀ DEL BESÒS

L’Espanyol visita aquest vespre (19.30 hores) l’Sporting, però la majoria de mirades ja estan a l’horitzó. En l’esperat derbi de dissabte a Cornellà contra el Barça i en el futur que espera un club ambiciós que ha oblidat les penes del passat per pensar en cotes més elevades. L’objectiu europeu, una meta que no s’aconsegueix des de fa una dècada, passa pels dos duels d’aquesta setmana, però la idea és més profunda, amb un recorregut a llarg termini. 

Quique Sánchez Flores somia amb un Espanyol molt gran. Ahir no va tenir manies a proclamar aquest missatge que tant emociona els periquitos. L’equip blanc-i-blau va perdre dissabte contra l’Atlètic i avui visita un Sporting angoixat, un rival que s’hi juga la vida, ubicat a la zona de descens. 

Aquest drama el coneix molt bé l’aficionat blanc-i-blau, que en èpoques no tan llunyanes patia l’ansietat de tenir l’infern a tocar. Quique és conscient d’aquesta mutació. Per això prefereix recalcar el canvi positiu que ha experimentat l’equip abans de parlar de la meta europea, un objectiu del qual sempre ha renegat i que evita considerar una fita imprescindible d’aquest any. «Ningú ens pot ja prendre el sentiment periquito de felicitat, la sensació de creixement. Aquest any hem disfrutat en molts partits i hem patit poc, però el futur ha de ser millor. Millorarem en conceptes, idees, plantejaments... El futur és molt il·lusionant. No hi veig marxa enrere», va reflexionar el tècnic.

Quique va destacar el treball del seu grup durant aquests nou mesos abans d’insistir en aquesta ambició que ha de presidir el futur blanc-i-blau. «El que vingui ha de ser sobre una base sòlida. La idea futura de l’entitat és de grandesa, no és una cosa petita. Tenim clar que hem de ressituar el club on es mereix històricament». La sintonia amb Chen Yan­sheng, el propietari del club que passa ara uns dies a Barcelona, és perfecta i ja es planeja el futur, tant en l’àmbit esportiu com econòmic. «No és només Chen i jo. És Lardín, Ramon Robert... Hi veig lucidesa, compromís, claredat. L’Espanyol sona bé i ha d’acabar bé». 

EL MILLOR ONZE

Notícies relacionades

Després de caure davant l’Atlètic toca aixecar-se contra un Sporting que tanca la zona de descens. Quique prefereix aïllar-se del Barça fins dimecres. Sap que si l’equip no rendeix a Gijón serà gairebé impossible assolir aquesta setena plaça, l’última que porta a Europa si els blaugranes guanyen la Copa. «Intentarem fer el millor onze. No hi ha més partit que el de dimarts. La felicitat immediata dels nostres aficionats és el partit següent».

La derrota a San Mamés, amb un excés de rotacions, pot servir de referència per evitar una altra ensopegada. L’entrenador preveu un partit similar al de Leganés. «Ens espera un rival que voldrà esgotar les seves últimes oportunitats, un xoc complex en un estadi que pressiona molt», va analitzar Quique, que va deixar fora de la convocatòria el capità Javi López. És l’única novetat respecte al duel de dissabte. «Cal saber canviar mentalitats. Passar de l’Atlètic a l’Sporting. Hem de tenir una fortalesa que vagi més enllà del resultat», va advertir l’arquitecte d’un Espanyol d’alta volada.