Kilian Jornet surt cap a l'Everest

L'alpinista català aspira a pujar al sostre del món en un temps rècord

kilian

kilian

1
Es llegeix en minuts

El català Kilian Jornet, sis vegades campió de la Copa del Món de curses de muntanya, ha sortit avui cap a l'Himàlaia amb l'objectiu de pujar les pròximes setmanes el Cho Oyu (8.201) i l'Everest (8.848 m), seguint una filosofia purista i minimalista de l'alpinisme. En la primera part del viatge, Jornet intentarà conquistar el Cho Oyu (8.201m), la sisena muntanya més alta del planeta amb la seva companya, Emelie Forsberg.

"Serà una experiència interessant ja que serà el primer 'vuitmil' d'Emelie i m'agradarà ser-hi per acompanyar-la. Per part meva, també serà una bona preparació amb vista a l'Everest, ja que hi arribaré més aclimatat", ha explicat Jornet abans d'emprendre el viatge.

ASCENSOS EN TEMPS RÈCORD

No serà fins a mitjans de maig quan Jornet viatgi fins al Tibet per emprendre l'aventura de l'Everest des del monestir de Rongbuk, a 5.000 metres i punt d'inici d'una expedició que en aquesta ocasió encara serà més minimalista, ja que només l'acompanyarà el càmera Sébastien Montaz-Rosset.

Notícies relacionades

En aquesta ocasió Jornet té com a objectiu coronar la muntanya més alta del món i culminar el seu projecte personal Summits of My Life, que li ha permès viatjar per tot el món intentant establir rècords d'ascens en algunes de les muntanyes més icòniques del planeta. Va començar a la serralada del Mont Blanc el 2012 i des d'aleshores ha escalat muntanyes a Europa (Mont Blanc i Cervino), a Amèrica del Nord (Denali) i a l'Amèrica del Sud (Aconcagua).

Serà la segona vegada que pugi a l'Everest després que l'expedició es posposés el setembre del 2016 degut a les males condicions meteorològiques.