L'Atlètic segueix a les altures

L'equip blanc-i-vermell s'avança amb un gran gol de Saúl i aguanta l'empenta del Leicester després de l'empat de Vardy

 

  / REUTERS / CARL RECINE

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE

L’Atlètic torna a estar en semifinals de la Champions després de sortir guanyador d’una batalla cos a cos davant el Leicester al King Power. Un èxit facilitat per un gran gol de Saúl, que va avançar l’equip blanc-i-vermell en el primer temps i li va donar marge per aguantar les envestides angleses, redoblades amb la diana de l’empat després del descans anotat per Vardy.

La temible ofensiva inicial del campió anglès a base d’empenta, joc directe i pilotes sobre l’àrea blanc-i-vermella no es va produir. L’Atlètic, amb Giménez com a mig centre en lloc de Torres a dalt, no va tenir problemes per neutralitzar l’escomesa del Leicester. Fins al punt que passat un quart d’hora no hi va haver ni una pilota penjada sobre els dominis d’Oblak, que, com Simeone, havia pensat una altra cosa molt diferent per al tram inicial.

Amb tranquil·litat i sense rifar la pilota, l’Atlètic va ser el primer a trepitjar l’àrea rival amb perill en una bona arribada entre Carrasco Griezmann que va acabar en el primer córner i en una altra gran acció ofensiva que no va poder culminar Koke.

El primer córner local es va produir als 20 minuts després de la primera pilota bombada a l’àrea i el King Power gairebé embogeix. El van seguir una rematada pròxima alta d’Okazaki en la primera arribada per baix, una falta que va aturar Oblak i un contraatac clar que va desactivar Vardy al posar-se en fora de joc. L’assalt anglès va trigar en desfermar-se, però finalment amenaçava de desestabilitzar l’Atlètic. Va ser el que van pensar els aficionats locals, que semblava que ja es veien a semifinals.

GOL CRUCIAL 

Només per un moment, perquè Saúl va aparèixer per anotar un altre dels gols crucials que acostuma a marcar. Aquest cop va ser amb un cop de cap impecable a passada de Filipe per posar la pilota lluny de l’abast de Smeichel i silenciar la fogosa afició britànica (m. 26).  Ho va tornar a intentar poc després però el xut li va sortir centrat. Carrasco va estar a apunt de fer el gol de la tranquil·litat abans del descans, però Schmeichel es va interposar en el seu camí amb alguna cosa més que bones maneres.

Notícies relacionades

L’entrada d’Ulloa i Chiwell al segon temps, sobretot la del lateral per actuar com a volant, va canviar la cara del Leicester, que va trobar una autopista per l’esquerra. També hi va ajudar la lesió de Juanfran, que va deixar el seu lloc a Lucas i va obligar Simeone a retocar el dibuix per col·locar-se amb tres centrals i amb un de quart, Savic, en funcions de lateral dret. Esquema que tornaria a canviar després de la marxa de Filipe també per molèsties.

En aquell moment ja havia empatat Vardy al rematar la pilota desviada per Savic a xut de Chilwell (m. 61). Una potent injecció d’energia per al Leicester, que va arraconar l’Atlètic, que per primer cop va donar símptomes de poder esquerdar-se. Lucas i Savic van evitar que Ulloa i Vardy fessin el segon i el quadro blanc-i-vermell va poder recuperar la pilota i la calma per trobar la possibilitat declavar noves urpades encara que amb les forces al límit, com va demostrar Griezmann en la jugada final, en què, amb Schmeichel fora de la porteria, no va tenir prou potència per arribar-hi des del mig camp.

Leicester, 1 - Atlètic, 1

Camp: King Power Stadium (32.000).