L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

L'Espanyol es vol il·lusionar davant el Betis

«M'alegra arribar a aquests 10 últims partits amb sensació de felicitat», assegura Quique Sánchez Flores

2
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / BARCELONA

La Lliga es reprèn avui amb el partit del divendres, un dia en què no hi podia haver més protagonistes que l’Espanyol i el Betis, els dos clubs més perjudicats per la Lliga a l’hora de jugar abans del cap de setmana. No facilita mai aquesta circumstància una bona entrada a Cornellà, però la situació ho mereix. El conjunt de Quique Sánchez Flores arriba a les 10 últimes jornades amb opcions reals d’aspirar a la setena plaça, que portarà a l’Europa League si el Barça guanya la Copa. L’Espanyol és novè, a només quatre punts de l’Athletic, el propietari d’aquesta posició, al qual visitarà dimarts.

Els periquitos volen seguir il·lusionant-se davant un adversari que sempre atrau la seva combativa afició a Cornellà. Encara que el divendres mai és un dia benvingut entre l’afició blanc-i-blava, l’últim precedent va ser molt positiu, ja que el quadro català es va imposar al Las Palmas (4-3) en un trepidant partit. És l’única victòria en sis partits disputats aquell dia no desitjat. Avui arribarà el setè. «Hem de guanyar-nos el respecte de la Lliga. Ens han de veure com un equip millor. Anar a Europa descartaria jugar els divendres», va valorar el tècnic madrileny, orgullós d’encarar el tram decisiu del torneig en una posició notable. «M’alegra arribar a aquests 10 últims partits amb sensació de felicitat, vull que la gent disfruti».

HERNÁN, FORA DE LA LLISTA

El preparador espera aconseguir el tercer triomf consecutiu a casa abans de viatjar a San Mamés en una cita transcendental. «Hem aconseguit ser regulars, però això no garanteix res. Haurem de fer un reset, jugar de manera valenta i forta per a la nostra gent», va afegir Quique, que recupera Piatti, sancionat a Ipurua. L’extrem argentí ocuparà una de les bandes, mentre que l’altra podria ser per a Jurado. Dels internacionals sud-americans, Hernán Pérez es va quedar fora per decisió tècnica.

Notícies relacionades

David López tornarà a l’eix de la defensa per cobrir la baixa d’Óscar Duarte. Diego Reyes, que va marcar amb Mèxic, serà el seu acompanyant, i Álvaro podria acompanyar Gerard Moreno en lloc de Caicedo, esgotat per la jornada internacional. El pivot Marc Roca es perd el xoc al ser expulsat amb el filial. 

En el cas dels verd-i-blancs, Rubén Castro tornarà a ser la gran amenaça. El davanter ha marcat 4 gols en els seus 6 últims duels davant l’Espanyol, tot i que Quique va incidir en la importància d’un pletòric Ceballos abans de tornar a exhibir el seu costat més poètic. «Volem crear ambients magnífics perquè la gent vingui a l’estadi. No podem guanyar sempre, encara que ens trobem en el camí de jugar sempre sota la síndrome de la felicitat», va concloure.