'La Roja' torna a somriure i guanya gràcies al videoarbitratge

Ajudada per les correccions de l'àrbitre, la selecció espanyola s'imposa a França amb gran joc i un sorprenent Deulofeu

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE

La la selecció espanyola va tornar a Saint-Denis nou mesos després de la seva eliminació de l’Eurocopa i aquesta vegada en va sortir deixant una aroma molt diferent, amb una gran injecció d’il·lusió de cara al futur, després d’imposar-se de manera concloent a una França no tan temible com se suposava. Afavorida la Roja, això sí, per decisions arbitrals clau sostingudes en les demostracions del VAR, el videoarbitratge que tornava a utilitzar-se d’acord amb les federacions implicades. Primer va portar el col·legiat alemany Zwayer a anul·lar un gol a Griezmann, després li va confirmar l’existència del penal a Deulofeu que va precedir el gol de Silva i més tard el va portar a corregir el seu linier per donar validesa a una diana de l’extrem del Milan que havia sigut invalidada per fora de joc.

    Un accidentat desenllaç que no obstant va servir per reflectir els mèrits de l’equip espanyol, que va deixar el francès amb les ganes de reafirmar la progressió dels seus joves valors de cara al Mundial de Rússia 2018 en el seu retorn també a l’escenari d’on va marxar enfonsada en la final de l’Eurocopa de l’estiu passat.

     L’actuació espanyola també va estendre un mantell de foscor sobre l’aparició de Mbappé, a qui Deschamps va fer estrenar-se com a titular al santuari francès al costat de Griezmann i Gameiro. La perla del Mònaco no va trigar a reclamar tota l’atenció per tenir a tocar el que hauria sigut el seu primer gol amb la samarreta francesa. Ho va evitar amb el peu De Gea després de la rematada de primeres del joveníssim davanter a centrada de Kurzawa en la segona arribada de França, cosa que anticipava forts maldecaps per a la defensa espanyola. Ho va semblar confirmar cinc minuts després un cop de cap de Koscielny en una falta treta per Griezmann. Ja cantava gol tot l’estadi quan Piqué va treure la pilota que es colava.

POSSESSIÓ I PROFUNDITAT / Un inici preocupant per a Lopetegui i els seus, que afortunadament van poder començar a adobar el terreny a través de la possessió que a França no li va importar en absolut cedir-los i amb molt bona disposició per a la pressió davant un rival replegat sense cap rubor. Amb l’entrada en l’equip de Koke, Isco, Pedro i Morata en lloc de Thiago, Silva, Vitolo i Costa, l’equip espanyol es va apropiar també la pilota, la va administrar amb paciència, va utilitzar bé les bandes, sobretot la dreta amb el desplegament de Carvajal i Pedro, i va minimitzar França, clarament disposada a l’aguait per deixar anar urpades, però impossibilitada durant molt temps de desenvolupar el seu pla.

Notícies relacionades

OPORTUNITATS / Iniesta va estar a punt de marcar al recollir un rebuig i treure’s de sobre tres rivals, Koke i Morata no van arribar per poc a rematar una centrada de Pedro i una altra irrupció d’Iniesta a l’àrea va tenir tuf de gol en un gran servei de Pedro, però Lloris va desviar el remat. Al marge, una presumpta falta de Piqué al porter va invalidar un gol de Busquets.

    Un parell de contres van tornar a inquietar De Gea abans del descans i una mica més després davant la sortida impetuosa de França, ja molt menys inclinada al replegament. L’àrbitre va anul·lar el gol a Griezmann i això va resultar definitiu perquè Espanya tornés a agafar el control amb seguretat, ja amb Thiago i Silva en lloc d’Iniesta i Isco. Però la incorporació decisiva va ser la de Deulofeu, que tot just sortir va provocar el penal marcat després per Silva (m. 68) i 10 minuts després va clavar el segon a passada d’Alba, amb el foc de la polèmica novament avivat per la correció de Zwayer al seu jutge de línia, que havia aixecat el banderí.