EDINSON CAVANI

Sense el tap d''Ibra'

jdomenech37204580 paris  france   february 7  edinson cavani of psg celebrates170212191904

jdomenech37204580 paris france february 7 edinson cavani of psg celebrates170212191904 / Jean Catuffe

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Edinson Cavani ho tenia malament per jugar de nou al PSG mentre hi fos Laurent Blanc i, sobretot, mentre hi fos Zlatan Ibrahimovic. Però cap dels dos continua al Parc dels Prínceps. L'entrenador s'ha agafat un any d'alliberament i el jugador suec ha volat cap a Manchester per aprofitar allà, amb Mourinho, l'última oportunitat de conquistar la Champions; en qualsevol cas, no serà aquest any.

Amb el camí lliure per galopar cap a l'àrea pel centre, sense la condemna de jugar escorat a l'esquerra, Cavani ha demostrat que estaven justificades les seves reivindicacions reclamant ser el nou pur i únic de l'equip. Mentre que Emery no ha aconseguit superar els resultats de Blanc, el davanter uruguaià iguala la mitjana golejadora d'Ibrahimovic. Sense aquell tap que coartava els seus moviments i reduïa les seves opcions de rematar, Cavani està oferint la millor versió de si mateix, doblant els seus números fins a exhibir una mitjana superior al gol per partit: 33 gols en 31 partits.

L'absència d'Ibra, per tant, no ha debilitat el PSG perquè El Matador, lluny de perdonar, es mostra més letal que mai. En el nou retrobament davant Suárez, el podrà mirar de tu a tu. Amb el cap ben alt. Fins i tot supera el seu paisà en la momentània classificació per a la Bota d'Or, amb la qual cosa tenen dividit Salto, la localitat on van néixer tots dos amb 21 dies de diferència. Cavani complirà 30 anys aquest dimarts.

Com germans

Notícies relacionades

«Som jugadors diferents amb maneres de ser diferents, cada un té les seves qualitats», va apuntar Cavani de Suárez divendres, abans de sumar un doblet contra el Girondins de Bordeus i superar la seva marca particular al PSG de 31 gols en 53 partits (2014-15). «Però som companys de selecció i quan ens posem la mateixa samarreta som germans», va afegir l'estrella uruguaiana de París, albergant més que mai el desig d'eliminar el Barça amb ell al capdavant de les operacions. El 9 celeste pertany a Suárez. Cavani, que hi va debutar un any més tard, llueix el 21.

La incertesa de la titularitat la tenen altres jugadors. Si Emery vol mantenir el 4-3-3 contra el Barça, li queden dues places, les dels extrems, per a tres aspirants: el brasiler Lucas, l'argentí Di María i l'alemany Draxler. Tan sols Cavani, Edi per als amics, té el lloc garantit.