Keylor Navas evita una altra ensopegada del Madrid

El porter costa-riqueny frena el cuer i Ronaldo, Isco i Lucas decideixen amb els seus gols

undefined37249965 football soccer   osasuna v real madrid   spanish la liga sa170211212839

undefined37249965 football soccer osasuna v real madrid spanish la liga sa170211212839 / SUSANA VERA

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE

El Madrid va superar la prova d’El Sadar amb els problemes que s’imaginava el seu entrenador, però va reforçar la seva condició de líder després d’haver cedit durant unes hores el primer lloc de forma circumstancial. Els gols de Ronaldo, Isco i Lucas van doblegar un Osasuna esforçat i més que digne, que va posar en serioses dificultats l’equip blanc. Keylor Navas va evitar una altra ensopegada. Sergio León va ser una amenaça constant per a la defensa blanca, va igualar el primer gol del portuguès i va forçar a fer parades salvadores el porter costa-riqueny, que es va reivindicar just quan creixen els rumors sobre els seus possibles ­relleus.

Zidane no ho deia per dir que la condició de cuer de l’Osasuna no significava sortir derrotat d’entrada. Tot al contrari, el tècnic blanc sabia perfectament que aquesta circumstància es podia girar molt en contra del conjunt madridista, que es va veure exigit de la forma en què el seu tècnic havia avançat i per això de nou va decidir canviar l’esquema.

El Madrid es va plantar amb tres centrals a El Sadar, i Danilo i Marcelo amb l’encàrrec d’adobar les bandes per donar sortida, missió que aviat es va veure que no els resultaria gens senzilla. Com tampoc li va ser fàcil ajudar a governar el xoc a Modric, que va tornar  després de la lesió que va patir al gener i va tenir molts problemes per agafar el ritme. La seva presència va forçar la sortida de l’equip de Kovacic, el millor davant la Reial fa dues setmanes.

TEMORS

Els blancs van tornar 13 ­dies després a la bona ruta i si la parada els va portar a afinar la seva condició física no es va notar gaire en l’arrencada. Sí que van florir els temors que el parèntesi per la suspensió del partit contra el Celta podia haver sigut més perjudicial que una altra cosa, encara que almenys Ronaldo va tornar a lluir punteria a la primera que se li va presentar, quan no acabava de trobar el seu lloc. Va rebre de Benzema, va superar Vujadinovic i va marcar amb la vènia de Sirigu, que va veure com la pilota se li colava per sota (m. 24).

Notícies relacionades

Amb molt poc s’havia col·locat al davant el quadro blanc i va poder fer una estirada gairebé definitiva en una contra mal resolta pels mateixos protagonistes de la jugada del primer gol. Va ser just abans que Sergio León trenqués les costures defensives del Madrid per rebre de Fuentes i batre Navas amb un vaselina (m. 33). Després que Sirigu compensés el seu error amb una parada davant Benzema, l’extrem sevillà de l’Osasuna va tornar a causar estralls just començar la segona part, però aquesta vegada Keylor va poder desviar el seu gran xut d’esquerra.

Amb l’entrada de James pel lesionat Danilo, el Madrid va passar a defensa de quatre i va començar a desplegar-se amb més control i naturalitat. Una internada de Benzema va acabar amb la pilota als peus d’Isco, que va batre Sirigu amb un xut creuat (m. 62). Un cop per a l’Osasuna, que hauria pogut superar si l’àrbitre hagués vist un clar penal de David García a Ronaldo. El conjunt navarrès, però, va tenir l’oportunitat d’empatar de nou, però Navas va salvar el Madrid al repel·lir un gran llançament de León, un malson per a la defensa blanca. Lucas va sentenciar en una contra en el temps afegit (m. 93). 

Osasuna, 1 - Reial Madrid, 3

Camp: El Sadar (17.770).