L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

Els nois d'or de l'Espanyol de Quique

Marc Navarro, Aarón, Marc Roca i Melendo fan brillar el planter d'un Espanyol en alça

rpaniagua37094997 gra208  cornell  el prat del llobregat  29 01 2017   el dela170130174734

rpaniagua37094997 gra208 cornell el prat del llobregat 29 01 2017 el dela170130174734 / QUIQUE GARCIA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol més ric de la història es va gastar l’estiu passat 15,7 milions d’euros en 11 fitxatges. El president Chen Yansheng iniciava el seu primer curs complet al capdavant del club amb Quique Sánchez Flores com a arquitecte de l’equip. El dubte va aparèixer en més d’un aficionat. ¿Suposaria aquest nou poder econòmic un llast per al planter periquito? ¿Deixarien de tenir oportunitats els joves valors en la primera plantilla? La competició ha aclarit les incògnites. Aquest Espanyol segueix confiant en la seva base. Els nois d’or de Quique també són protagonistes de l’auge blanc-i-blau.

    Bikandi Garrido va decretar el final del partit contra el Sevilla i set joves del planter estaven sobre la gespa del RCDE Stadium, alguns repescats aquest any amb els bitllets de Chen, com David López, Gerard Moreno i Álvaro Vázquez. Un altre, com Víctor Álvarez, va jugar els seus primers minuts de la Lliga, i el trio format per Marc Roca, Marc Navarro i Aarón representaven l’aposta de l’entrenador, que es va quedar a la banda consolant Óscar Melendo, el quart component d’una fornada meravellosa.

EL DORTMUND D’ESPANYA / «És emocionant veure tants nois de la casa al camp. Sabem que tenim un equip amb propietat de fora però també tenim molt interioritzat que volem un Espanyol que respecti una història que respira acadèmia per tot arreu», reflexiona Quique, un apassionat del futbol internacional. El preparador compara la filosofia del club periquito amb la del Borussia Dortmund. «Tenim jugadors amb una formació excel·lent als quals no hem ni d’educar. Els orientem i al final són or pur». Amb una mentalitat així sempre és més fàcil per als joves. No es tracta de batre rècords de debutants, com va fer algun altre entrenador, sinó d’establir un projecte sòlid i generar patrimoni.

    Amb Míster Chen ja no és obligatori vendre així que sorgeix una figura. Ara es blinda les promeses. Aarón Martín (Montmeló, 19 anys), el lateral esquerre que se li va resistir al Barça, va renovar la setmana passada fins al 2022. Abans ho va fer el migcentre Marc Roca (Vilafranca del Penedès, 20 anys) i, ahir mateix, Marc Navarro (Barcelona, 21 anys).

Notícies relacionades

    El lateral dret, que va marcar diumenge el seu segon gol en dos partits a Primera, ha prolongat el seu contracte fins al 2021 amb una clàusula de 25 milions. El defensa, que va començar al Badalona abans de passar 8 anys al Barça –li van donar la baixa de cadet–, va patir una gravíssima lesió de lligaments el curs passat. Ara viu la cara amable del futbol. Melendo tancarà ben aviat les renovacions de la casa. El mitjapunta (Barcelona, 19 anys) és un cas únic a l’Espanyol al passar per totes les categories des de l’Escola.

EL CONSELLER TAMUDO / Els nens d’or de Quique disfruten i aprenen amb veterans com Reyes, que els explica batalletes de la seva època a l’Arsenal, el Madrid o l’Atlètic. També amb Raúl Tamudo, l’excapità de Santa Coloma que conviu amb els jugadors cada dia. No hi ha ningú millor que ell per explicar els valors d’un planter que mai ha de perdre l’essència. «Treballem perquè la gent que sent l’Espanyol somiï, se senti feliç i connecti amb el seu equip», conclou un tècnic orgullós.