Xavi: "La meva idea és ser entrenador"

L'excapità blaugrana, que es mostra "orgullós" de jugar amb Catalunya, revela que li encantaria dirigir el Barça, "però no ho pot fer qualsevol"

Xavi Hernández: “Sempre que puc vinc, i ho seguiré fent fins que les cames m’aguantin”. / EFE / R. TOWNSEND / VÍDEO: ATLAS

Xavi Hernández: “Sempre que puc vinc, i ho seguiré fent fins que les cames m’aguantin”.
xavi

/

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Xavi ha tornat a Catalunya. En un viatge exprés des de Doha, l'excapità blaugrana torna a casa per jugar un amistós a Girona amb la selecció catalana. "És un orgull ser aquí, defensant els colors de Catalunya, i més ara", ha precisat el centrecampista de Terrassa, que encara es veu jugant "un any més" abans d'iniciar el seu nou gran desafiament. "La meva idea és ser entrenador, però no tinc ni carnet. Me'l vull treure. M'encantaria d'aquí uns anys dirigir el Barcelona, però això no ho pot fer qualsevol, no és fàcil", ha subratllat Xavi.

"Respecte moltíssim a Cristiano, és un jugador d'època, però Leo és ja el millor de la història en aquest esport" (Xavi)

Té clar els seus pròxims passos. Acabar la seva carrera esportiva a Qatar, "formar-se" com a entrenador i després iniciar la seva vida a les banquetes. "Xavi és un referent importantíssim, és el millor jugador català de tots els temps", ha dit Sergio González, un dels seleccionador catalans amb Gerard López, en la presentació de l'amistós davant Tunísia a Montilivi.

Notícies relacionades

Si de Xavi depèn, Luis Enrique continuaria al Camp Nou. "És un grandíssim entrenador, prou capacitat per seguir en el càrrec. Jo ho sé, però depèn d'ell", ha dit l'antic company i jugador del tècnic asturià. Si de Xavi depengués, Messi tampoc es mouria de Barcelona. "Tots desitgem que Messi renovi, tant de bo es quedi. Jo el veig feliç, content, disfrutant molt. El Barça faria bé de renovar-lo", ha comentat Xavi, que ha explicat que l'estrella argentina "cada any que passa és millor jugador, és una passada veure'l, organitza el joc des de la seva posició, és un màster, un màster... Respecto moltíssim Cristiano, és un jugador d'època, però Leo ja és el millor de la història d'aquest esport".

"El tema polític m'interessa poc. Si m'he de mullar, lo faré com a ciutadà, però no com a persona pública" (Xavi)

Després, l'excapità blaugrana no s'ha volgut pronunciar políticament sobre el procés que es viu a Catalunya. "No puc parlar malament de res. Ni de Catalunya, que és la meva terra, ni d'Espanya, que m'ha acollit sempre bé. El tema polític m'interessa poc. Si m'he de mullar, ho faré com a ciutadà, però no com a persona pública".