FUTBOL. AMISTÓS A GIRONA

Xavi realça la cita de Catalunya contra Tunísia

El centrecampista de Terrassa torna a la selecció en una llista amb majoria periquita

jdomenech36547021 qatari al sadd club s xavi hernandez  r  celebrates scoring 161227212514

jdomenech36547021 qatari al sadd club s xavi hernandez r celebrates scoring 161227212514

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xavi Hernández és una de les principals atraccions de la selecció catalana. I no perquè sigui la seva primera intervenció, sinó perquè, probablement, serà l'última. El centrecampista de Terrassa, l'emblema del millor Barça de la història, lidera Catalunya en la cita que avui l'enfronta a Tunísia a l'estadi de Montilivi (18.45 h., TV-3). És la primera vegada que la selecció jugarà a Girona des del 1934.

Xavi serà un dels reclams, però no l'únic. A falta de la presència dels futbolistes del Barça, generalment la representació més nombrosa i reduïda avui a Jordi Masip i Sergi Roberto, els seguidors quadribarrats veuran un altre il·lustre veterà: Sergio García que, com Xavi, viu els seus últims dies com a professional a Qatar. L'Espanyol aporta sis jugadors (David López, Marc Roca, Víctor Álvarez, Aaron Martín, Álvaro Vázquez i Gerard Moreno) al partit. A continuació, igual que el Barça, hi ha el Celta amb dos (Sergi Gómez i Andreu Fontàs). A Sergi Samper, del Granada, no l'acompanyarà Javi Márquez per la mort de la seva àvia materna.

LLISTA AMB GESTOS

Notícies relacionades

La convocatòria té molts gestos de complicitat. Hi haurà un futbolista de cada un dels tres equips (Nàstic, Reus i Girona) de Segona A. El referent del públic local és Pere Pons, encara que hi haurà altres gironins a l'equip, com Fontàs (natural de Banyoles) i Marc Crosas (Bescanó), centrecampista del Tenerife i que jugarà per tercera vegada després de vuit temporades a l'estranger. Qui marxarà en l'actual mercat d'hivern serà Joan Verdú, fins ara sense equip. Des de Grècia aterra a Catalunya De la Bella (Olympiacos) i des d'Itàlia (Sassuolo), Pol Lirola.

El trasllat del partit de Catalunya a Girona obeeix a la voluntat de la Federació d'acostar el combinat a totes les comarques. En futures edicions, l'amistós es jugarà a Lleida i a Tarragona. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, nascut a Amer, serà la màxima autoritat del partit.