29 set 2020

Anar al contingut

L'últim triple de l'atleta més gran

JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

Usain Bolt

Un triplet en la velocitat de Rio (100, 200 i 4x100 ) engrandeixen la llegenda del millor atleta de la història

Nascut a

Jamaica

ingressos anuals

31 milions

d'euros

seguidors en xarxes socials

4,5 M a Twitter

19,5 M a Facebook

6 M a Instagram

És la imatge de

Puma, Gatorade, Hublot Virgin Media, All Nipon Airways, Optus

«No hi ha hagut cap esportista com ell, després de Mu-hammad Ali, amb aquesta capacitat de captar l'atenció dels espectadors».

Sebastian Coe, doble campió olímpic de 1.500 metres i actual president de la IAAF (Federació Internacional d'Atletisme), va definir d'aquesta manera el carisma d'Usain Bolt després que el velocista jamaicà fos capaç d'engrandir encara una mica més la seva llegenda -si això és possible- el mes d'agost passat als Jocs de Rio.

En la cita brasilera, el 'Llampec' de Trewlany va repetir pas per pas el triplet de títols en velocitat (100, 200 i 4x100 metres) que ja havia aconseguit en els dos Jocs anteriors, a Pequín 2008 i Londres 2012.

Si ja és difícil repetir or olímpic en una prova de velocitat, més ho és mantenir l'hegemonia durant vuit llargs anys i situar-se, amb nou títols, a l'altura del finlandès Paavo Nurmi (fondista dels anys 20 del segle passat) i del 'Fill del vent', el nord-americà Carl Lewis (1984-1996).

I tot això, en tot just tres minuts i 20 segons de treball. Bé, en 200 segons de treball d'un esportista de molt alta qualificació, com és aquest irrepetible jamaicà de 30 anys que, en els pròxims Mundials de Londres (4 al 13 d'agost), pretén emetre les seves últimes llampades abans de deixar gravada per a la història una trajectòria irrepetible.

«Ara ho puc dir, sóc el més gran», va deixar dit a Rio després del seu triple triplet d'ors. Encara que sembli increïble, no hi havia deix se supèrbia en aquesta afirmació.

Era, ni més ni menys, la constatació d'un fet irrefutable, la confirmació del que havia fet el més gran de les pistes, com al seu dia va fer el gran Muhammad Ali dins els quadrilàters.