L'àrbitre agredit a Saragossa assegura que seguirà arbitrant

"És la primera vegada que em peguen, fins ara només havien sigut els típics insults", assenyala Abbou, de 18 anys

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / BARCELONA

Fahb Abbou, l'àrbitre de 18 anys que va ser brutalment i traïdorament agredit ahir per un jugador, R.C., del Miralbueno (Saragossa), que rebia el San Juan en partit de Primera Regional aragonesa, ha declarat que no pensa deixar l'arbitratge, malgrat haver patit la primera agressió física de la seva curta carrera (“vaig començar a arbitrar als 15 anys i fins ara mai havien passat del típic insult”) en un camp de futbol. Abbou, que avui presentarà denúncia per aquesta agressió, va reconèixer que, per uns moments, no sabia on era. El comunicat mèdic assenyala que té contusions a la cara, al coll i al cuir cabellut.

L'àrbitre acabava  L'àrbitre acabava de xiular un penal contra els locals i, després d'amonestar el porter, va ser brutalment agredit amb diversos cops de puny

AIXÍ VA SER L'AGRESSIÓ

“De cop em vaig trobar a terra després de rebre un cop de puny”, explica Abbou a 'Tiempo de juego', de la COPE. “Havia assenyalat un penal contra el Miralbueno i, quan estava amonestant el porter, va venir un jugador i em va clavar el cop de puny. A més, em van explicar, va seguir clavant-me cops quan ja era a terra. Em vaig quedar sense entendre res; no vaig pensar res, res, no sabia què havia passat, si era algú del públic o un jugador”.

Abbou ha explicat que de seguida els delegats dels dos equips van saltar al camp per informar-lo que tot estava sota control i que ja s'havien emportat l'agressor del terreny de joc. Abbou va demanar la presència policial i, immediatament, va suspendre el partit. “Em vaig quedar uns 20 minuts al vestidor amb els meus auxiliars i el meu germà, que també és àrbitre i m'acompanyava entre el públic, i vaig parlar amb el delegat informador del Comitè d'Àrbitres”.

NO VA PASSAR POR

El col·legiat agredit va demanar a la policia que no deixessin entrar al seu vestidor R.C., que, segons sembla, es va presentar per demanar disculpes després de clavar-li diversos cops de puny, fins i tot quan ja estava estès sobre la gespa. La policia va escortar Abbou fins al pàrquing on el seu germà tenia el cotxe i tots dos van anar a un hospital per ser atès i, amb el comunicat, presentar avui la consegüent denúncia contra R.C. i, qui sap, si contra el Miralbueno. “¿Què si he passat por fins ara?, no, no, por mai, perquè fins a aquest partit, tot s'havia reduït als típics insults, però res de greu, res. I, sí, sí, seguiré sent àrbitre perquè m'agrada i és el que he elegit”.

Fahb Abbou

ÀRBITRE DE PRIMERA REGIONAL

"Tinc entès que l'agressor va venir a disculpar-se a la meva caseta, però li vaig demanar a la policia que li impedís l'entrada"

Notícies relacionades

El vicepresident econòmic del Miralbueno també va atendre la COPE i va animar Abbou a seguir amb l'arbitratge. “Ja li vam demanar disculpes al camp i, per descomptat, el club no té la culpa que a la seva plantilla s'hagi colat un jugador així. Jugador que, demà mateix (per avui), serà donat de baixa de l'entitat, ja que el seu comportament va ser impropi del nostre club”. El directiu va reconèixer que a l'haver ascendit a Primera Regional van haver de fer una plantilla gairebé nova i van fitxar R.C. sense gaires referències. 

Des del gener del 2014, s'han triplicat les denúncies dels àrbitres del futbol no professional, del futbol de formació, fins a les 476 denúncies.