L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

L'Espanyol de Chen busca el 10

L'equip blanc-i-blau visitarà el Camp Nou en el millor moment després d'encadenar nou jornades sense perdre

chen-foto

chen-foto
rpaniagua36593605 barcelona 11 12 2016 deportes caicedo i gerard moreno celebr161212202538

/

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Quan es tenen les idees clares i tots remen en la mateixa direcció és més fàcil obtenir bons dividends. L’Espanyol d’aquesta temporada és el millor exemple d’aquesta realitat. Fa tot just 11 setmanes l’equip va encaixar una cruel derrota a Cornellà amb el Celta (0-2) i va caure a la zona de descens amb el Granada i l’Osasuna.

El conjunt andalús i el navarrès encara hi són, mentre que els periquitos ja miren cap a Europa a l’encadenar nou jornades sense perdre. Un èxit.  

El bloc dirigit per Quique Sánchez Flores perseguirà ara la matrícula d’honor a l’escenari més difícil possible. L’Espanyol busca el 10 davant el Barça, un desafiament total veient els precedents. El quadro periquito no guanya al Camp Nou des del 2009, quan s’hi va imposar amb dos gols de De la Peña 

(1-2). En les set últimes visites ha encaixat set derrotes i només ha fet un gol, amb dues 'manetes' incloses les dues últimes temporades. 

Aquell fiasco contra el Celta ja es veu molt lluny. Des del 25 de setembre ningú ha pogut guanyar l’Espanyol. Vila-real, Las Palmas, Eibar, Betis, Athletic, Alabès, Leganés, Atlètic i Sporting han sigut incapaços de truncar la ratxa.

"Si tot segueix millorant es crearà un cercle virtuós i cada vegada arribarem més lluny" (Chen Yansheng)

Sembla mentida parlar en aquests termes quan l’equip no va sumar la primera victòria a casa fins a la jornada 13. Però la paciència no s’ha de perdre mai. Quique no va ser qüestionat, cosa que en altres èpoques no hauria sigut tan senzill. De fet, el tècnic és l’'alma mater' del projecte pilotat per Chen Yansheng.  

"Som prudents, sabem les sorpreses que depara el futbol. Som els mateixos que vam començar malament la temporada i que ens va costar arrencar" (Quique Flores)

N’hi ha prou d’escoltar per megafonia l’alineació abans de cada partit a Cornellà. L’ovació més gran sempre és per a l’entrenador, tan convincent en la seva feina com en les seves explicacions. «Som cauts, sabem les sorpreses que depara el futbol, però no podem ni volem tallar la il·lusió als aficionats», va reflexionar Quique després de guanyar l’Sporting, sense oblidar els inicis difícils. «Som els mateixos que vam començar malament la temporada i que ens va costar arrencar. Encara no estem capacitats per fer grans coses, però anem cremant etapes». El tècnic ha ideat un bloc fiable, amb un porter que bat rècords, una defensa d’autor rocosa, una medul·lar estable i un atac tan explosiu com treballador.  

EL MISSATGE DEL CAP

Míster Chen va viure aquest diumenge en directe la seva primera victòria a Cornellà. Avui serà a l’Auditori de Cornellà presidint la junta d’accionistes més plàcida de la història. Rastar Group controla el 99,35% de les accions després de l’ampliació de capital finalitzada a l’agost.

El mandatari xinès  viurà aquest dimarts una plàcida junta a Cornellà després d'invertir 140 milions al club

Notícies relacionades

«Si tot segueix millorant es crearà un cercle virtuós i cada vegada arribarem més lluny», va reflexionar ahir el president en una entrevista amb els mitjans del club.

El mandatari xinès, que ha invertit 140 milions d’euros a l’Espanyol des de la seva irrupció el novembre del 2015, considera que hi haurà «més possibilitats de negoci» amb la millora dels resultats i l’augment de socis. «Vull donar les gràcies a la nostra afició perquè després de tants canvis en el consell, en els empleats i a la plantilla  han continuat donant suport a l’equip, tant en les victòries com en les derrotes. Gràcies a aquesta afició l’equip s’està consolidant», va remarcar Chen, que explicarà aquesta tarda els objectius financers, socials i esportius per construir aquest Espanyol il·lusionant que tots els periquitos desitgen.