El dubte etern sobre Keylor Navas

El porter costa-riqueny no aconsegueix deixar de ser qüestionat mentre que Florentino Pérez segueix sense complir la promesa de millorar-li el contracte

undefined33392928 football soccer   fc barcelona v real madrid   la liga   cam161128175521

undefined33392928 football soccer fc barcelona v real madrid la liga cam161128175521 / Albert Gea

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Freddy Navas, el seu pare, no es va tallar ni un pèl quan la pel·lícula de l’última nit del mercat estiuenc del 2015 va acabar amb Keylor de tornada a la ciutat esportiva de Valdebebas de matinada. El porter costa-riqueny havia tingut un peu i mig al Manchester United i els dos a l’avió que l’hauria d’haver portat a la ciutat anglesa per fer lloc a David de Gea. Però el fax no va arribar a temps, l’intercanvi no es va produir i Freddy no va dubtar a apuntar a la premsa, sense una mala paraula per al president, Florentino Pérez, ni per a l’entrenador de llavors, Rafa Benítez, que l’havien forçat a acceptar l’operació.

«Ja saben com són a Espanya, els de la colonització. Volen tenir un espanyol com a porter del Madrid i al veure un centreamericà no ho accepten. Saben que és el millor però per orgull no l’accepten», va declarar el progenitor del porter unes hores després del sainet de fa dos estius i no ha deixat de pensar una cosa semblant en tot el temps que ha passat.

Sobretot, quan s’enfronta a notícies com la que explica que bona part dels pesos pesants del vestidor madridista no veien amb bons ulls que Zinedine Zidane desposseís Kiko Casilla de la titularitat per tornar-l’hi a Keylor després del bon inici de temporada de l’exporter de l’Espanyol, mentre el costa-riqueny estava finalitzant la seva recuperació de l’operació a la qual s’havia sotmès al final de la campanya passada per solucionar la tendinopatia crònica que patia.

Va renunciar fins i tot a disputar la Copa Amèrica per poder estar disponible com més aviat millor i, quan ho va estar, les seves primeres actuacions van portar a pensar si Zidane havia obrat bé al complir la paraula donada i tornar-lo a col·locar entre els tres pals en la segona jornada de la Lliga de Campions contra el Dortmund. Els seus errors van evitar que el Reial Madrid tornés d’Alemanya amb el triomf (2-2).

DESENCERTAT

Els gestos de jugadors com Ramos, Bale o Ronaldo en determinats moments d’aquell partit, després d’intervencions poc felices del seu company, van deixar palesa la seva incomoditat per la decisió de l’entrenador d’haver precipitat el relleu a la porteria en un partit tan important. Un temor que es va multiplicar amb altres greus errades: a Mendizorroza i a Varsòvia, d’on va sortir amb 3 dianes encaixades.

Notícies relacionades

Després del seu retorn el 27 de setembre davant el Borussia, Navas va sumar vuit partits consecutius rebent almenys un gol, un registre negatiu que no patia des de la seva etapa com a porter de l’Albacete. La mala ratxa es va trencar davant el Leganés i l’Atlètic. Però els tres gols rebuts davant el Legia també li suposen una marca negativa a Europa, on aquest any ja suma 7 gols encaixats en quatre partits, quan la temporada passada només en va rebre tres en 11 partits.

Zidane, però, no alberga cap dubte sobre ell i així ho confirma cada vegada que se li planteja si la inestabilitat defensiva del seu equip comença a la porteria. Una altra cosa són els plans que tingui per al curs que ve. O els que tingui Florentino Pérez, que de moment no ha complert la paraula que va donar al porter d’augmentar-li la fitxa. A Anglaterra, a més a més, tornen a insistir que Thibaut Courtois és el gran objectiu del Madrid per a la temporada que ve.