MESURA EXCEPCIONAL

Una jutge prohibeix a cinc ultres de l'Espanyol acostar-se a l'estadi per una pallissa

Els aficionats investigats van ser detinguts per agredir un altre seguidor periquito a la Feria de Abril

La magistrada destaca en la seva resolució que l'atac va ser brutal, gratuït i per "motius ideològics"

amonge10702987 cornella de llobregat 5 6 2009 el club de futbol rcd espanyo161017193557

amonge10702987 cornella de llobregat 5 6 2009 el club de futbol rcd espanyo161017193557

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els cinc seguidors radicals del RCD Espanyol acusats de propinar una pallissa a un aficionat del mateix club durant la celebració de la Feria de Abril de Barcelona, l'1 de maig passat, no podran acostar-se a menys de 500 metres a l'estadi de Cornellà els dies de partit. Així ho ha decidit la jutge que s'encarrega de la investigació, a petició del fiscal dels delictes d'odiMiguel Ángel Aguilar. Amb aquesta mesura excepcional es pretén evitar que la víctima i els seus amics, que són testimonis de l'agressió i són membres de la penya d'animació La Juvenil, puguin ser agredits o acosats.

Els fets van passar l'1 de maig al recinte del Fòrum, on s'estava celebrant la Feria de Abril. La víctima estava amb els seus amics en una caseta quan es van acostar a ells, almenys, una dotzena de persones vinculades a un sector radical del RCD Espanyol que s'autodenomina RCDE Firm. Diversos membres d'aquest grup li van propinar una pallissa al jove, al quan van tirar al terra i van donar cops de puny i puntades. El mes d'octubre passat, cinc dels suposats agressors van ser detinguts.

Notícies relacionades

TEMOR A SER AGREDITS

La jutge Roser Aixandri Tarré sosté en el seu auto que existeixen indicis per presumir que el jove seguidor de La Juvenil va ser “víctima d'una brutal i gratuïta agressió física” pels cinc detinguts, que formaven part del RCDE Firm, “suposadament d'ideologia d'ultradreta”. L'agressió, en la seva opinió, no tenia un altre motiu que no fos el de “menystenir la seva integritat física” i intimidar-lo. I no només a ell, incideix, sinó també als membres del col·lectiu La Juvenil, “sense ideologia política o bé, alguns d'ells, simpatitzants de moviments d'esquerra”. Per això, la jutge diu que l'agressió va ser per "motius ideològics". La víctima i els seus amics han mostrat la seva por a ser agredits o intimidats pels investigats o el seu grup, fins al punt que ara procuren anar acompanyats a l'estadi.