MUNTANYISME

L'alpinista Adolfo Ripa Arizala mor a l'Himàlaia

Una esllavissada de pedres ha causat l'accident que ha costat la vida al muntanyenc navarrès i a dos xerpes

adolfo-ripa-arizala---bsqueda-de-twitter

adolfo-ripa-arizala---bsqueda-de-twitter

1
Es llegeix en minuts

El muntanyenc pamplonès Adolfo Ripa Arizala ha mort a l'Himàlaia després d'una esllavissada de terra, mentre practicava senderisme amb un grup de 15 excursionistes procedents de Navarra, guiats per quatre xerpes, dos dels quals també han mort en el sinistre, segons informa el Govern de Navarra.

Segons la informació, 10 dels excursionistes navarresos, que fan senderisme a la zona del Manaslu, al Nepal, han patit ferides de diverses consideració i han sigut traslladats en helicòpter a l'hospital de Katmandú.

El grup estava intregrat per set homes i set dones, a més del responsable del grup, el muntanyenc Patxi Eguillor.

VIATGE ORGANITZAT

L'expedició havia sigut organitzada per l'operador Naturtrek, del grup Viajes Marfil. Eren a la zona des de la setmana passada i tenien previst tornar a Navarra el 7 d'octubre.

Notícies relacionades

El Servei de Protecció Civil del Govern de Navarra ha pogut establir contacte amb el grup d'excursionistes i treballa conjuntament amb el Ministeri d'Afers Estrangers i Cooperació, a través de l'oficina d'urgència consular i de l'ambaixada espanyola a Nova Delhi, i l'empresa organitzadora de l'expedició.

El Govern de Navarra ja s'ha posat en contacte amb els familiars del navarrès mort i ha habilitat un telèfon d'informació a familiars dels membres d'aquesta expedició amb el número 848 425 601.