Anglaterra s'estrena amb un triomf agònic davant Eslovàquia

Un gol de Lallana en el minut 95 salva el debut de Sam Allardyce, mentre que Alemanya s'imposa amb comoditat a Noruega (0-3)

tecnicomadrid35384370 football soccer   slovakia v england   2018 world cup qualif

tecnicomadrid35384370 football soccer slovakia v england 2018 world cup qualif

1

El nou seleccionador anglès en va passar de tots colors en la seva posada de llarg. Sam Allardyce va haver d’esperar al temps afegit per poder respirar després del gol del jugador del LiverpoolAdam Lallana (0-1). Eslovàquia va jugar més de mitja hora amb 10 jugadors per l’expulsió del central Skrtel en el minut 58. Menys problemes va tenir Alemanya per desfer-se de Noruega (0-3).

La fase de classificació per al Mundial del 2018 de Rússia va donar ahir el tret de sortida a Europa. Nou grups de sis seleccions cada un lluitaran per un lloc a la cita d’aquí dos anys. Els errors es poden pagar molt cars, ja que només es classifica de manera directa el primer de cada grup. Els vuit millors segons disputaran el novembre del 2017 la repesca d’on sortiran quatre seleccions més.

MÜLLER, BIGOLEJADOR / Li podria haver sortit molt car a Anglaterra si no arriba a superar Eslovàquia. Després del fracàs a l’Eurocopa, on va caure en vuitens davant Islàndia, cosa que va suposar el comiat de Roy Hodgson, el combinat d’Allardyce estava obligat a començar amb bon peu.

Menys problemes va tenir Alemanya, que va encarrilar aviat el seu triomf davant Noruega. Després de diversos avisos, Müller va obrir el marcador a l’aprofitar un rebuig després d’un tret seu i marcar amb l’esquerra (m. 16). Noruega va poder empatar, però King no va veure un company sol i va optar per un xut que va sortir alt.

El segon gol alemany va arribar al punt del descans, obra de Kimmich després d’una passada d’Özil. En la segona meitat Müller va repetir a l’aprofitar un centre de Khedira per marcar de cap (m. 60).

RÈCORD DE ROONEY / Sense gaires ocasions per tots dos costats, Anglaterra va veure com Lallana enviava la pilota el pal (m. 76) i li anul·laven un gol per fora de joc en el 90. La calma va arribar cinc minuts després amb el gol del jugador del Liverpool, que va tancar el partit 116 de Rooney, que va superar Beckham (115).