FUTBOL

Las Palmas, un líder amb 'jogo bonito'

L'equip canari mana a la Lliga per primera vegada des de 1978 gràcies al futbol vistós i atrevit que sempre ha defensat el seu tècnic Quique Setién

rpaniagua35266438 gra244  valencia  22 08 2016   el t cnico de la ud las palma160829170704

rpaniagua35266438 gra244 valencia 22 08 2016 el t cnico de la ud las palma160829170704 / MANUEL BRUQUE

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Només han transcorregut dues jornades de Lliga, poques però suficients per fer una primera selecció. Tres equips han aconseguit els sis punts. Dos no sorprenen a ningú. Són els més grans, els clàssics de sempre, el duo que lluitarà fins al final pel títol: el Barça i el Madrid, segon i tercer, respectivament. Per sobre d’ells s’ha colat la sensació del començament de campionat: l’admirable Las Palmas de Quique Setién.

El bloc canari mana a la Lliga per primera vegada des de la temporada 1978-79, quan va ser líder després de la tercera jornada amb el mític Miguel Muñoz a la banqueta. Han passat 38 anys per tornar a veure el combinat groc a dalt de tot, després de desarborar el València (2-4) i el Granada (5-1).

El que no s’havia vist mai

Nou gols en dos partits i una parada al davant per disfrutar del liderat durant més dies. Això no s’ha vist mai en terres canàries. Aquest cap de de setmana, a més, Kevin Prince Boateng va aconseguir el gol 1.300 del club a Primera, una efemèride més en l’equip de moda del futbol espanyol. En el bàndol oposat, el València torna a ser el cuer nou anys després. Crema Mestalla i vibra Las Palmas amb el seu equip.

Tot són bones sensacions a Gran Canària. El curs passat ja va demostrar la seva voracitat des de l’arribada de Setién a la banqueta. El tècnic càntabre, de 57 anys, és un apassionat del jogo bonito. No concep una altra idea de futbol, com ho ha demostrat en tots els equips que ha dirigit des de l’any 2001 (Racing de Santander, Poli Ejido, Logronyès i Lugo).

Jonathan Viera, el mag

A Galícia va completar una feina sensacional i, després de 15 anys entrenant a Segona i Segona B, li va arribar l’hora d’estrenar-se a Primera. Massa tard, sens dubte. Va substituir Paco Herrera després de la vuitena jornada i va mantenir l’equip amb comoditat, gràcies a un futbol de toc que exemplifica com ningú Jonathan Viera, el Romário canari.

Aquest estiu se’n van anar homes com Willian José, Wakaso o el retirat Valerón, substituïts per futbolistes sense excessiva fama, com el davanter croat Livaja. També va arribar Boateng, una aposta atrevida del tècnic, que ha motivat el ghanès, exjugador del Milan, Schalke, Tottenham, Dortmund, Hertha...

En tot just un mes, Kevin Prince s’ha convertit en un ídol a l’illa. Igual que El Zhar, l’exjugador del Llevant, autor de dos gols davant el Granada en el seu segon curs a Gran Canària. «Era impensable estar així ara, però vam fer un partit per emmarcar diumenge. Els sis punts ens permeten encarar el futur amb optimisme i tranquil·litat. Hem d’evitar l’eufòria i la relaxació, serà impossible mantenir aquests números», va dir el preparador.

De penúltim a primer

Notícies relacionades

Setién va arribar a l’illa amb l’equip penúltim i ara és el primer. Així es resumeix l’èxit d’un tècnic que aposta per laterals profunds, una medul·lar de toc amb Roque Mesa aportant equilibri (el pivot ha tingut múltiples ofertes per deixar el club) i un atac eficient en què tots aporten, inclòs el veterà Momo.

Als seus 34 anys, el jugador canari compleix la seva sisena temporada en la seva segona etapa en l’equip de la seva vida. «Hem lluitat i hem patit bastants anys per arribar a això. Tots som conscients d’on venim. Hem de ser prudents però també hem d’estar contents amb el treball de l’equip. Hem de seguir treballant amb la mateixa humilitat», va assegurar un altre dels golejadors de diumenge, el dia en què Las Palmas va tornar al cim.