Saúl Craviotto aconsegueix la seva segona medalla a Rio 2016

El palista català guanya la medalla de bronze en la categoria K1 200 metres

El piragüisme espanyol firma la seva millor participació en uns Jocs Olímpics

craviotto

craviotto / DAMIEN MEYER (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Edu Sotos
Edu Sotos

Periodista

ver +

A l'escultural Saúl Craviotto encara li quedava gasolina per a estona. El flamant campió olímpic del K2 200 metres, títol aconseguit en un èpic esprint amb Cristian Toro, s'ha tornat a coronar avui sobre les aigües de la Lagoa Rodrigo de Freitas. Aquesta vegada en solitari, el lleidatà de 31 anys ha aprofitat el seu proverbial estat de gràcia per aconseguir la medalla de bronze al K1 200 metres, la disciplina que li va concedir una plata a Londres 2012 i que va treballar durant dotze llargs mesos a l'embassament asturià de Trasona.

Tot i que la seva sortida no presagiava el millor resultat. El veterà palista estava reservant combustible per a l'esprint final. En un esforç èpic, Saúl ho va donar tot i en una brutal remuntada va retallar tres posicions i es va acabar emportant el bronze amb un temps de 35.662, exactament el mateix que va aconseguir l'alemany Rauhe que, per tant, compartirà el metall amb l'espanyol. L'or va acabar sent per al britànic Heath amb un temps increïble de 35.197 i seguit pel francès Beaumont amb 35.362.

Notícies relacionades

La dotzena medalla de l'equip espanyol a Rio 2016 no va ser una tasca fàcil. Malgrat la seva relativament còmoda classificació com a tercer de la seva sèrie, Saúl era conscient que alguns dels seus rivals s'havien estat reservant per a la gran final. Entre ells, destacava el canadenc Mark de Jonge, de 32 anys, actual campió del món el 2015 i que, a la final de Londres fa quatre anys, es va quedar a un sospir de l'espanyol en la tercera plaça del K1 200. Les seves ànsies de venjança estaven assegurades, encara que, per sort per a l'espanyol, el campió va punxar a la gran final i no va ser capaç de contrarestar la brutal accelerada final de Saúl.

L'estricta dieta i els entrenaments de fins a cinc hores al dia del bicampió mundial (2009 i 2010) i campió europeu (2009) han donat un resultat espectacular a Rio 2016. Amb la seva segona medalla a Rio, aquest policia nacional tornarà a patrullar pels carrers de Gijón amb un increïble palmarès de dos ors olímpics (comptant l'or en K2 500 metres de Pequín 2008), una plata (la del K1 200 a Londres 2012) i una més que meritòria medalla de bronze. Un repertori de metalls reservat a l'elit de l'esport olímpic espanyol (Llaneras, Nadal i Deferr) i que se suma a l'excel·lent resultat del piragüisme espanyol en els Jocs. Sense cap mena de dubte, la Lagoa Rodrigo de Freitas serà recordada per haver sigut el talismà d'Espanya a Rio 2016.