Mola i Alarza, en el nom de Javier

Els dos triatletes, que encapçalen les World Series, volen suplir l'absència del número 1 i dedicar-li el podi

marcosl35173794 jj0001 r o de janeiro  brasil  17 8 2016 el triatleta espa o160817203902

marcosl35173794 jj0001 r o de janeiro brasil 17 8 2016 el triatleta espa o160817203902 / Elvira Urquijo A

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / RIO DE JANEIRO (enviat especial)

Mario Mola sortirà avui com un dels grans favorits al podi en el triatló olímpic que omplirà la icònica Copacabana d’aquests verdaders esportistes de ferro capaços de completar 1.500 metres nedant, 40 quilòmetres en bicicleta i 10 quilòmetres de carrera en menys de dues hores. Supermario, mallorquí de 26 anys i actual líder de les World Series (circuit mundial), en què ha guanyat quatre de les sis proves disputades, nedarà, pedalarà i correrà per a la seva pròpia glòria, però també en nom de Javier. De Javier Gómez Noya, el cinc vegades campió del món i plata olímpic a Londres 2012 que, un mes abans de viatjar a Rio, va caure de la bicicleta en un entrenament a Lugo i es va trencar el radi del braç esquerre.

«Vaig parlar amb ell després de la caiguda, i sé que ens desitja el millor. Quan va arribar la notícia va ser una galleda d’aigua freda perquè li devem la situació en què està el triatló espanyol. Tots hem après molt al seu costat, i ens ha fet pensar que fer el que era excepcional podia ser normal», assegura Mola, de 26 anys, del seu mestre Javier (33). 

Notícies relacionades

Però el mallorquí, parella de la catalana Carolina Routier (que competeix dissabte), no estarà sol en la frenètica lluita que es preveu contra els germans britànics Alistair i Jonathan Brownlee (or i bronze a Londres, emparedant Gómez Noya), especialistes a trencar la prova des del minut 1. «Són com els grèmlins, es multipliquen a l’aigua», assegura d’ells l’excampió Ivan Raña. 

Per contrarestar aquest efecte també hi haurà l’atleta de Talavera Fernando Alarza, segon a les World Series, que preveu una lluita sense quarter des de la natació en aigües obertes a una sola volta fins a la carrera final, passant per un sector de ciclisme amb vuit voltes i dues pujades fortes.