Támara i Berta lluitaran contra el 'naufragi' a Rio

La parella espanyola del 49er FX disputarà dijous la 'Medal Race' des de la primera posició

1
Es llegeix en minuts
Edu Sotos
Edu Sotos

Periodista

ver +

El 'girl power' de l’equip espanyol a Rio 2016 podria escriure avui una nova pàgina d’or. Sobre l’espectacular camp de regates del Pa de Sucre, les espanyoles Támara Echegoyen i Berta Betanzos lluitaran per arribar dalt de tot del podi a la Medal Race de la classe 49er FX. Nomé elles (els seus equivalents masculins Diego Botín i López Marra a penes podran lluitar pel diploma olímpic) seran capaces d’evitar el complet naufragi de l’ Armada en aquests Jocs on la representació en Nacra 17, Laser Standard, 470 i RS:X no ha pogut esgarrapar cap medalla. 

 

TRANQUIL·LITAT I CONSISTÈNCIA  

«No sabem quines condicions ens podem trobar el dia de la final. Abans que res hem d’estar tranquil·les i demostrar la consistència que hem mantingut en les regates prèvies. Esperem donar-vos bones notícies», va explicar abans-d’ahir una més que optimista Berta que, entre rialles i bromes, dubtava entre qualificar amb «excel·lent o matrícula» la seva classificació en primer lloc per a la Medal Race després de 12 regates prèvies d’infart. 

Notícies relacionades

En el fons, el seu triple empat a 46 punts amb les brasileres Marine Grael i Kahena Kunze, en segona posició, i les daneses Katja-Steen Salskov-Iversen i Jena Hansen, en tercera, podria fer que qualsevol de les embarcacions acabi emportant-se la medalla d’or. De fet, fins i tot les neozelandeses Alex Malone i Molly Meech, quartes amb 47 punts, mantenen intactes les seves opcions de lluitar per la glòria olímpica a Rio. 

Tot fa pensar que la Medal Race del 49er FX no serà apta per a cardíacs. De l’experiència de Támara i la força de Berta dependrà que l’equip espanyol no consumi el seu particular naufragi en les inesperadament cristal·lines aigües de Rio de Janeiro.