Marcus Walz aconsegueix el quart or espanyol a Rio 2016

El palista mallorquí va sorprendre amb un esprint final èpic a la Lagoa Rodrigo de Freitas

abertran35149086 spain s marcus walz celebretes on the podium of the men s ka160816154028 / JEFF PACHOUD

abertran35149090 jjoo01  r o de janeiro  brasil   16 08 2016   el espa ol mar160816154119
abertran35148982 spain s marcus walz in the men s kayak single  k1  1000m fin160816153543

/

1
EDU SOTOS

¡Espectacular! La sisena medalla i quart or de l'equip espanyol a Rio 2016 també va ser la més inesperada i probablement la més apoteòsica. El jove piragüista mallorquí Marcus Cooper Walz, de 21 anys, va aconseguir la medalla d'or després de colar-se contra pronòstic en la gran final del K-1 1.000 metres amb el tercer lloc en les semifinals i un crono de 3:33.786.

Sobre les aigües de l'espectacular Lagoa Rodrigo de Freitas el britanicoalemany, nascut a Oxford, criat a Santanyí i entrenat al Reial Club Nàutic Portopetro, va deixar anar la seva ambició en la seva primera participació olímpica.“El meu objectiu és arribar a meta fent el millor mil de la meva vida”, havia advertit el panista qui confiava en el seu potent esprint final per donar la sorpresa a Rio.

El seu valor va tenir premi i en la gran final Marcus va donar la campanada. Amb una sortida d'infart el panista va aconseguir situar-se segon fins al pas pels 250 metres. Quan semblava que començava a perdre les forces i era relegat a la cinquena posició, el mallorquí va iniciar el seu espectacular esprint final i va deixar enrere el txec Dotal i el rus Anoixkin, plata i bronze respectivament, i va firmar un espectacular temps de 3:31.447. El somni de Marcus a Rio ja és una realitat.