Carolina Marín aconsegueix un còmode accés a les semifinals de Rio 2016

La volantista de Huelva va derrotar per 2-0 la sud-coreana Sug Ji-hyun

La seva rival en la semifinal podria ser l'actual campiona olímpica, Li Xuerui

marcosl35158956 spain s carolina marin reacts against south korea s sung ji 160816230148

marcosl35158956 spain s carolina marin reacts against south korea s sung ji 160816230148 / JIM WATSON

2
Es llegeix en minuts
Edu Sotos
Edu Sotos

Periodista

ver +

La volantista espanyola Carolina Marín, de 23 anys, va aconseguir ahir a la nit una més que còmoda classificació per a les semifinals de bàdminton als Jocs de Rio 2016. Per sisena vegada en la seva carrera, la número u del rànquing mundial va aconseguir derrotar la sud-coreana Sung Ji-Hyun per 2-0. Sobre la pista del Riocentro 2, Marín no va concedir ni un segon de gràcia a la seva rival. «L’important és sortir a totes, deixar-li clar des del principi que vull guanyar-la i disfrutar del partit i de l’ambient», havia declarat el dia abans de la semifinal Carolina. Dit i fet, en els primers cinc minuts de partit l’agressivitat promesa va donar resultat i l’espanyola es col·locava fins a sis punts per sobre de la seva competidora.

Notícies relacionades

Angoixats per l’inici avassallador de la de Huelva, un grup d’uns 20 aficionats sud-coreans animava des de la grada cada punt que Ji Huyn Sung aconseguia esgarrapar. No en va, l’esportista asiàtica és tota una celebritat al seu país ja que, més enllà de ser la setena millor jugadora del món, el seu pare, Sung Han-Kook, va ser el seleccionador de l’equip nacional de bàdminton als Jocs d’Atenes, Sydney i Londres. Al final, els crits de suport dels sud-coreans van servir de poc i l’espanyola es va emportar el primer set en poc més de 22 minuts amb un contundent resultat de 21-12 al marcador.

"De moment, l'única medalla que tinc és la de la verge del Rocío"

Ni el suport dels brasilers, que per variar es van manifestar en contra del favorit durant tot el segon set, va tenir cap efecte sobre la bicampiona mundial (2014 i 2015) i europea (2014 i 2016) que va acabar emportant-se el segon set (21-16) i el partit en uns escassos 45 minuts. Amb el pas a semifinals a la butxaca, Carolina ara haurà d’esperar el desenllaç del duel entre la xinesa Li Xuerui i la tailandesa Buranaprasertsuk Porntip. Precisament, la xinesa Xuerui, actual campiona olímpica, va ser qui va eliminar l’espanyola als Jocs de Londres 2012, així que podria tenir opció a la revenja. Malgrat que les sensacions per a la final de dissabte són immillorables, l’andalusa es manté cauta: «De moment l’única medalla que tinc és la de la Mare de Déu del Rocío».