La nit de sexe a la Vila que destapa el masclisme del Brasil

La tòrrida vetllada entre la saltadora Ingrid d'Oliveira i el piragüista Pedro Gonçalves causa una polèmica

 

  / INSTAGRAM

2
Es llegeix en minuts
Edu Sotos
Edu Sotos

Periodista

ver +

El clixé que Brasil és el país de la sensualitat s'ha complert i el primer culebró de sexe a la Vila Olímpica de Rio 2016 va ser protagonitzat per atletes brasilers. La tòrrida nit de luxúria entre la ‘musa’ dels salts sincronitzats, Ingrid Oliveira, i el piragüista, Pedro Gonçalves, es va convertir en la notícia més comentada pels mitjans de comunicació de tot el país des del moment que la mediàtica rebolcada va estar a punt de costar-li l'expulsió dels Jocs a l'atleta de 20 anys.

Tot va començar fa nou dies en la nit prèvia a la gran final de dobles des de la plataforma de 10 metres de dissabte on Ingrid havia de competir amb Giovanna Pedroso. Segons sembla, la jove atleta va demanar a la seva companya que abandonés l'habitació de totes dues a la Vila Olímpica per poder disfrutar de més intimitat amb el palista de 23 anys. El que en principi serien un parell d'hores va acabar convertint-se en tota una nit de passió que va postergar Giovanna a una incòmoda nit al sofà de l'apartament.

EL CANSAMENT 

L'endemà, el lògic cansament d'Ingrid unit a la incòmoda nit de Giovanna va provocar que la dupla acabés en l'últim lloc de la final amb un puntuació d'a penes 280.98 punts, és a dir, més de 74 punts per sota de les xineses. Va ser llavors quan Giovanna va explotar i va denunciar els fets als entrenadors de l'equip brasiler de salts. Amb la filtració de la notícia als mitjans de comunicació la bola de neu va créixer i Ingrid va estar a punt de ser expulsada de les prova individual de salt en plataforma de 10 metres que se celebrarà dimecres.

Notícies relacionades

L'assetjament a través de les xarxes socials a l'esportista no es va fer esperar. El masclisme que impera a la societat brasilera unit a la mala marxa dels amfitrions en les competicions va actuar de detonant. “Una derrota a la vida és també una victòria perquè t'ajuda a créixer. Tothom s'equivoca i ningú és perfecte”, va explotar ahir Ingrid que, no obstant, no va dubtar a plantar cara sobre els seus resultats en la prova: “Si mireu la competició veureu que les meves notes mai han baixat de sis”.

LA PROVA DE DIMECRES

Malgrat que l'incident ha passat factura a la imatge d'Ingrid i ha suposat la definitiva dissolució de la parella Oliveira-Pedroso, la jove encara tindrà una oportunitat per netejar el seu nom d'una polèmica carregada de masclisme pels quatre costats (ningú ha exigit explicacions a Pedro Gonçalves). Dimecres, Ingrid es jugarà més que una medalla. Si l'or de la judoka 'favelada' Rafaela Silva va suposar el reconeixement dels més pobres, un or de la jove saltadora suposaria el triomf de les dones de tot Brasil.