L'AMA denuncia que s'ha piratejat el compte de l'atleta que va alertar del dopatge rus

L'agència antidopatge assegura que altres esportistes han rebut comunicacions falses demanant-los les claus

segea35099750 athletics   european championships   women s 800m qualifiact160813200701

segea35099750 athletics european championships women s 800m qualifiact160813200701 / A Michael Kooren Reuters

1
Es llegeix en minuts

L'Agència Mundial Antidopatge (AMA) ha anunciat aquest dissabte que el compte en el sistema informàtic ADAMS per a la localització d'esportistes de l'atleta russa Yulia Stepanova ha sigut piratejat i que altres atletes han rebut comunicacions falses en nom d'aquest organisme. En un comunicat, l'AMA ha indicat que algú de forma il·legal ha obtingut la contrasenya de Stepanova, atleta que ha col·laborat en la investigació sobre dopatge d'Estat a Rússia per elaborar l'informe McLaren, cosa que ha permès accedir al seu compte en l'esmentat sistema.

Notícies relacionades

"A través del sistema de seguretat de monitorització del programa ADAMS, l'Agència va comprovar que algú, que no és Stepanova, ha accedit al seu compte, i per això l'AMA ha contactat immediatament amb l'esportista per prevenir-la de la situació i ha iniciat una investigació per certificar que no s'han intervingut les costes d'altres atletes", detall que ha confirmat l'AMA. El sistema ADAMS és mitjançant el qual els atletes d'elit han de comunicar el seu parador durant tot l'any a fi de poder ser sotmesos a control de dopatge en qualsevol moment.

L'Agència també ha explicat que a principis de setmana alguns esportistes van rebre correus electrònics en nom de la pròpia agència que eren falsos, en què se'ls sol·licitava "introduir les seves credencials personals", i per això va alertar els esportistes d'aquesta situació. Davant d'aquest incident l'agència ha iniciat una investigació per comprovar si hi ha atletes que han accedit a comunicar les seves dades per garantir la seguretat dels seus comptes. Stepanova, com la resta d'atletes russos, no ha sigut autoritzada a competir a Rio.