Nadal comença el seu llarg dia posant-se als quarts en individuals

El tennista mallorquí derrota Simon i es prepara per assegurar medalla en els dobles abans de jugar els mixtos

jcarmengol35069283 spain s rafael nadal  l  and spain s marc lopez celebrate af160811232230

jcarmengol35069283 spain s rafael nadal l and spain s marc lopez celebrate af160811232230 / LUIS ACOSTA

2
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol
Joan Carles Armengol

Periodista

ver +

Rafael Nadal ha començat el primer dels seus herculis treballs de la jornada amb una victòria als vuitens de final individuals sobre el francès Gilles Simon, un avorrit tennista passapilotes que li ha posat les coses complicades al mallorquí, que finalment s'ha imposat per 7-6 (7-5) i 6-3 en un partit que s'ha allargat fins a més de dues hores, més del que a Nadal li convé, pel malparat canell esquerre que l'ha tingut més de dos mesos fora de joc.

En un dia sense pluja (que dimecres va obligar a suspendre tota la jornada) però amb un molest vent bastant fred, Nadal ha començat amb poca intensitat, caient en el piloteig proposat pel francès, que només l'ha guanyat una vegada en nou enfrontaments. La primera mànega s'ha allargat doncs fins als 75 minuts, amb molts errors no forçats per les dues parts (28 de Nadal i 16 de Simon), i problemes per a Nadal fins i tot en el 'tie break', que ha posat en perill tot i col·locar-se davant per 5-1.

DENSA PROGRAMACIÓ

Però amb la confiança de la primera mànega guanyada, Nadal ha posat una marxa més en el joc i ha sortit a totes, i ha aconseguit de seguida un avantatge de 4-0 que l'ha posat a l'autopista cap als quarts de final, on aquest divendres es trobarà amb el guanyador de Bellucci-Goffin.

Nadal encara té dos partits més per afrontar en la densa programació que li ha quedat, ja que segueix avançant en tots els fronts que s'ha proposat. Aproximadament a les 15.00 hores (20.00 h, a Espanya) està previst que comencin les semifinals de dobles, amb Marc López i contra els canadencs Daniel Nestor Vasek Pospisil, un partit molt important perquè la victòria assegura la medalla (or o plata) a la parella catalanomallorquina. En cas de derrota, els quedaria una opció de bronze en el partit pel tercer i quart lloc.

I, finalment, Nadal té previst afrontar, ja entrada la nit brasilera, els vuitens de final dels dobles mixtos, amb la número 4 del món,  i contra els txecs Lucie Hradecka i Radek Stepanek. L'ambició olímpica de Nadal el pot portar, doncs, a optar a tres medalles en uns únics Jocs, que s'afegirien a la d'or que va aconseguir a Pequín 2008 en individuals.

VICTÒRIA DE BAUTISTA

Notícies relacionades

Com Nadal, Roberto Bautista també ha aconseguit l'accés als quarts de final del quadro masculí, al derrotar el luxemburguès Gilles Müller per 6-4 i 7-6 (7-4). El castellonenc s'enfrontarà ara amb l'argentí Juan Martín del Potro, botxí del número 1 Novak Djokovic en primera ronda.

Aquest dijous també juguen David Ferrer-Carla Suárez en l'inici de dobles mixtos i Muguruza-Navarro en els quarts de final de dobles femenins, buscant medalla, contra les russes Makarova Vesnina.