Nadal salva una jornada de caigudes, com la de Muguruza

Carla Suáez i Ferrer també queden fora del quadro individual a Rio

jcarmengol35033748 2016 rio olympics tennis preliminary men s singles sec160809220613 / KEVIN LAMARQUE

jcarmengol35033748 2016 rio olympics   tennis   preliminary   men s singles sec160809220613
jcarmengol35031797 spain s garbine muguruza returns the ball to puerto rico s m160809220528

/

2
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / RIO DE JANEIRO (enviat especial)

El tennis espanyol es prometia un dia feliç als Jocs de Rio però al final li va quedar una jornada gairebé tan nefasta com a la resta de la delegació espanyola. No va ser tan sols la derrota en bàsquet i waterpolo femení, o les penalitzacions que van arrossegar Ander Elosegi aigües braves avall. Va ser també el dia negre de Garbiñe Muguruza, Carla Suárez i David Ferrer, que van deixar només al quadro d’individuals Rafael Nadal i Roberto Bautista, situats tots dos ja en vuitens de final.

Les opcions de medalla del tennis espanyol es van limitant, si bé queden alguns comodins en els dobles i els mixtos i, és clar, en el desplegament que pugui realitzar Nadal, que després de més de dos mesos allunyat de les pistes per la lesió al canell que va frustrar la possibilitat d’un desè títol a Roland Garros, està donant un bon nivell en el seu precipitat retorn.

Si el primer dia va ser l’argentí Federico Delbonis la seva víctima, ahir va ser l’italià Andreas Seppi el que no va trobar cap escletxa per entrar en el joc del manacorí, que segueix disfrutant com un nen dels seus tercers Jocs després de perdre’s per una altra lesió, en aquell cas al genoll, els de Londres de fa quatre anys.

Nadal no perd l’ocasió de proclamar el seu feliç estat d’ànim olímpic. «De tot el que m’està passant aquests dies, el més important no és que torni a guanyar, sinó que pugui ser aquí, aquesta és la realitat, sóc molt sincer. Per a un esportista hi ha poques oportunitats d’estar en uns Jocs, i jo ja me’n vaig perdre uns. Així que aquests els estic disfrutant i seguint amb molta emoció», ha assegurat l’abanderat espanyol.

Rafael Nadal

TERCER CAp DE SèRIE

De tot el que m'està passan aquests dies, el més important no és tornar a guanyar, sinó poder ser aquí"

Seppi, jugador 71è del món, no va poder fer res davant un Nadal que va encarrilar de seguida les dues mànegues i va acabar guanyant per un doble 6-3 en una hora i 48 minuts, aprofitant un afortunat segon match point en què la xarxa el va ajudar. Més ajuda potser necessitarà a partir de la ronda següent, que comença a fer pujada amb el francès Gilles Simon.

MOLÈSTIES DE FERRER

Notícies relacionades

Però, mentre Nadal avança, la resta de tennistes que van desfilar darrere seu divendres passat a Maracanà no poden seguir el seu ritme. En la negra jornada en què es va convertir aquest dimarts olímpic, Garbiñe Muguruza, la número 4 del món, va sucumbir davant la 34a, la porto-riquenya Mónica Puig, en un partit monotemàtic (6-1 i 6-1) en què la hispanoveneçolana va jugar a pinyó fix, sense tenir un pla b quan les coses s’esguerren i el seu joc de tota la vida (potent, profund i pla) no acaba de funcionar. 

Ara, a Muguruza li queda lluitar per les medalles en el doble mixt (amb Nadal) i el femení, amb una Carla Suárez que també s’ha quedat en el camí davant la nord-americana Madison Keys (6-3, 3-6, 6-3). El mateix li ha passat a David Ferrer, tocat al turmell dret després del partit que va cedir -després d’anar al davant 6-3 i 3-1- al rus Ievgueni Donskoi (3-6, 7-6 (7-1), 7-5). L’alacantí també va perdre el doble juntament amb Roberto Bautista davant els nord-americans Sock i Johnson (6-4, 6-2) i possiblement renunciarà al mixt amb Carla Suárez.