Espanya ja escalfa motors a Rio

Els dubtes de Rafael Nadal encenen les alarmes a la delegació espanyola que ja s'entrena al Brasil

segea34893257 verano rio de janeiro comite olimpico espa ol twitter160801191319

segea34893257 verano rio de janeiro comite olimpico espa ol twitter160801191319
segea34893261 verano rio de janeiro comite olimpico espa ol twitter160801191835
segea34893318 nuestros gimnastas  nestorabad1 y  rayderley disfrutando de 160801191401

/

4
Es llegeix en minuts
Edu Sotos
Edu Sotos

Periodista

ver +

Lluny de la indiferència amb la qual els carioques estan vivint els dies previs a l'inici dels Jocs Olímpics de Rio 2016, que començaran divendres amb la cerimònia d'obertura al mític estadi del Maracaná, els voltants de la Vila Olímpica i del Parc Olímpic de Barra da Tijuca són un formiguer d'activitat. Els que es desplacin fins a aquest apartat barri de Rio de Janeiro, enclavat als voltants d'una immensa llacuna a uns 30 quilòmetres dels hotels d'Ipanema i Copacabana, podran tenir la sort d'observar com l'equip australià de ciclisme en pista desafia en velocitat els autobusos plens de periodistes o com els ‘veïns olímpics’ competeixen per col·locar el màxim nombre possible de banderes nacionals als balcons dels 31 edificis de la Vila Olímpica. Un sa espectacle de color i orgull patri que marca l'inici d'una convivència que durarà més de 16 dies.

Però l'inici de la setmana ha sigut també el dia escollit per la majoria dels atletes per provar les controvertides instal·lacions del Parc Olímpic. Sense cap mena de dubte, l'esportista que més va cridar l'atenció de la premsa internacional aquest dilluns va ser Rafael Nadal. Malgrat el ‘jet-lag’ i l'intens sol tropical que lluïa des de primera hora, el tennista manacorí no va perdre l'oportunitat de provar sensacions sobre la pista de l'espectacular Centre Olímpic de Tennis. Precisament, el seu estat físic arran de la lesió de canell a Roland Garros i la falta d'entrenament des d'aleshores preocupen visiblement l'abanderat espanyol a Rio 2016 i medalla d'or a Pequín 2008.

Rafael Nadal

abanderat d'espanya

És impossible dir que jugaré a un gran nivell. M'entrenaré aquí uns quants dies per veure què és el millor per a mi i per a l'equip"

“És impossible dir que jugaré a un gran nivell. No he competit en dos mesos i no serà fàcil estar al màxim en cap de les categories encara que ho donaré tot”, va declarar Nadal a l'arribar a l'aeroport internacional de Rio diumenge a la nit, cosa que ha desencadenat totes les alarmes, sobretot si es pensa que el tennista hauria d'actuar en tres categories incloent-hi parelles amb Marc López i Garbelli Muguruza. “M'entrenaré aquí uns quants dies perquè què puc fer i després decidiré què és el millor per a mi i per a l'equip”, va admetre resignat qui, no obstant, es resisteix a llançar la tovallola com va passar a Londres 2012 i fins i tot va lamentar l'absència de Roger Federer, Tomas Verdych i Milos Raonic. David Ferrer, que juntament amb Nadal és un gran coneixedor de la ciutat al ser un dels fixos cada any en el torneig Rio Open, va considerar que les condicions climàtiques del suau hivern carioca seran un avantatge davant la calor asfixiant de l'estiu: “Està molt més agradable que al mes de febrer”.

RECONEIXEMENT DE LA VILA

Notícies relacionades

Més enllà de les preocupacions amb l'abanderat, el color vermell de l'equip olímpic espanyol ha sigut omnipresent en aquest dia d'estrena a les instal·lacions. La selecció femenina d'hoquei herba, les ‘Redsticks’, van dedicar el matí a realitzar una gimcana a la Vila Olímpica amb l'objectiu de conèixer el veïnat olímpic i establir les tasques de recollida en les habitacions. “Ens pintaven tan negra la Vila Olimpica que quan hi hem arribat aquí hem vist que no està tan malament com ens havien dit. Tenim al nostre apartament una bona terrassa amb unes vistes impressionants i a la piscina, això sí, hi ha una mosquitera en lloc d'un vidre”, explicava la defensa barcelonina Xantal Giné.

Xantal Giné

jugadora d'hoquei

Ens pintaven tan negra la Vila Olímpica que quan hem arribat aquí hem vist que no està tan malament com ens havien dit. Tenim una terrassa amb unes vistes impressionants

No van ser les úniques a valorar positivament els seus allotjaments a Rio, el marxador extremeny Álvaro Martín no va tenir gaires presses per evitar els efectes del sol tropical en el seu entrenament d'avui. “M'he entrenat amb bones sensacions, alguns companys olímpics m'han dit que pel canvi horari a les 5 del matí ja s'havien llevat. Però jo he dormit com un nadó”, va assegurar. La també extremenya Maria Ribera, líder de les “Lleones” de l'equip femení de Rugbi a 7, es va mostrar molt feliç amb les instal·lacions malgrat que l'Arena Rugby, al complex Deodoro, estarà en un dels llocs més apartats i calorosos de la ciutat. Com a colofó final, l'impressionant ’Silver Cloud’ el creuer de sis estrelles que albergarà l'equip nord-americà de bàsquet va fer la seva aparició espectacular al port de Rio. Ara sí que pot dir-se que Rio 2016 escalfa motors.