NO TENIA PERMISOS

Colau multa la plataforma que va posar una pantalla per veure la selecció espanyola de futbol

'Barcelona amb la selecció' ha de pagar 3.300 euros per haver instal·lat sense permís i sense pla d'autoprotecció una televisió gegant a la plaça de Catalunya

Colau multa la plataforma que va posar una pantalla per veure la selecció espanyola de futbol

EFE / ALEJANDRO GARCÍA

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona ha imposat una multa de 3.300 euros a la plataforma 'Barcelona amb la selecció', per haver instal·lat sense permís i sense pla d'autoprotecció una pantalla gegant a la plaça de Catalunya per veure l'Espanya-Itàlia de l'Eurocopa.

Segons han informat fonts municipals, la sanció es correspon a una multa per infracció d'activitat de concurrència pública sense llicència, per falta de pla d'autoprotecció i per ocupació de l'espai públic sense llicència.

La plataforma va demanar permís de concentració a la Conselleria d'Interior de la Generalitat, que l'hi va concedir, per reunir-se a la plaça de Catalunya el 27 de juny. No obstant, el consistori de Barcelona no els va autoritzar a instal·lar una pantalla per veure el partit entre 'la Roja' i Itàlia, i per això finalment l'ajuntament, una vegada tramitat l'expedient obert, ha acordat sancionar la plataforma.

La multa és de 3.300 euros, però si es paga abans del 5 d'agost l'import quedarà reduït a la meitat, segons les fonts municipals consultades.

La plataforma 'Barcelona amb la selecció' ha demanat a través de les xarxes socials que els partidaris de 'la Roja' facin aportacions en un compte corrent per poder pagar la sanció.

Notícies relacionades

Durant la campanya electoral del 26-J, que va coincidir amb la celebració de l'Eurocopa, Ciutadans (C's) també va aprofitar la convocatòria d'un acte electoral a l'Arc del Triomf de Barcelona per instal·lar una pantalla gegant i seguir el partit d'Espanya contra TurquiaEspanya contra Turquia.

El regidor del districte de Gràcia de Barcelona, Eloi Badia, ha indicat aquest dilluns en una roda de premsa que a la plataforma se l'ha multat "com a tot aquell que no reuneix els requisits bàsics" per portar a terme una activitat i la celebra igualment.