Del Bosque confirma el seu adéu a la selecció

El tècnic salmantí ho ha comunicat a Villar, que pensa en Caparrós com a substitut

tecnicomadrid34485005 saint denis  france   27 06 2016   coach of spain vicente de

tecnicomadrid34485005 saint denis france 27 06 2016 coach of spain vicente de

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

El partit davant Itàlia de vuitens de final de l'Eurocopa ha sigut l'últim de Vicente del Bosque al capdavant de la selecció espanyola. El seleccionador espanyol li ha comunicat a Ángel María Villar, president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que el seu cicle al capdvant de ‘la Roja’ s'ha acabat. La intenció de l'entrenador i del dirigent federatiu era no fer públic l'adéu de l'entrenador fins a l'assemblea de la federació del pròxim 15 de juliol. Ara, tot apunta que Joaquín Caparrós es convertirà en el seleccionador.

A pocs dies de complir-se sis anys des que ‘la Roja’ va aconseguir el Mundial de Sud-àfrica de la mà de Del Bosque, i quatre del triomf a l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna, el 2012, el seleccionador ha dit prou. Després del Mundial del Brasil del 2014, on el paper no va ser bo, i de l'Eurocopa de França, on Espanya defensava el títol i no va passar de vuitens, Del Bosque ha pres una decisió que sembla definitiva.

FI A LES ESPECULACIONS

El tècnic salmantí no seguirà portant el combinat espanyol i així ho ha comunicat a Villar. No ha volgut mantenir més especulacions ni allargar una decisió que ja estava sospesant des del mes de desembre passat quan va dir al president de la federació que deixaria la banqueta després del torneig que s'està disputant en terres franceses.

Del Bosque ha confirmat a Villar, president de la federació,  que no seguirà al capdavant de la banqueta de la selecció.

Dimarts passat, poques hores després d'arribar a Madrid després de l'eliminació d'Espanya a mans d'Itàlia, Del Bosque i Villar van mantenir una reunió. En ella, el tècnic salmantí va reiterar al president de la RFEF la seva decisió d'abandonar la banqueta de la selecció. A més, li va comunicar que no acceptarà cap càrrec a la federació. És a dir, Del Bosque no vol seguir vinculat a la federació de manera provisional, encara que sí que ajudarà en el que calgui sempre que l'hi demanin.

Els intents de Villar per convèncer Del Bosque per seguir han estat en va. També ho va intentar en el seu moment Jorge Pérez, quan aquest va anunciar a Del Bosque la seva intenció de presentar-se a les pròximes eleccions a la presidència de la federació.

L'ELECCIÓ DE CAPARRÓS

Notícies relacionades

En la reunió entre Villar i Del Bosque de dimarts passat, el president de la RFEF va demanar al seleccionador que no anunciés el seu adéu fins a la cita assembleista del 15 de juliol, o fins que Villar no tingués un substitut. Tot indica que el president de la RFEF ja el té. Joaquín Caparrós té totes les paperetes per ocupar la banqueta que deixa un tècnic que ha sabut guiar amb gran encert un combinat en què no han faltat els enfrontaments, encara que la serenitat de Del Bosque ha sabut rebaixar. Amb ell, la selecció ha sigut una pinya gairebé sempre i no serà fàcil mantenir el to de cordialitat que ha portat l'entrenador de Salamanca a la selecció. A això s'uneix el principal èxit del futbol espanyol, amb el campionat del Món i la tercera Eurocopa, amb aquell 4-0 per a la història davant Itàlia a la final de Kíev.

El primer compromís del pròxim seleccionador  serà el 5 de setembre en el primer partit de classificació per al Mundial del 2018 a Rússia.

Després de la renúncia de Del Bosque, que es farà oficial en la junta directiva del 14 de juliol, i en què el seleccionador presentarà el seu informe de l'Eurocopa de França, tot indica que Villar comunicarà l'elecció de Caparrós, que podria ser presentat abans del 20 de juliol. El tècnic d'Utrera (Sevilla) tindrà el seu primer compromís amb la selecció el 5 de setembre amb el primer partit per a la fase de classificació del Mundial 2018 de Rússia.